Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Honestly, I think you look great

Honestly, I think you look great — © Pia Scheiber & Teresa Mahler

“Honestly, I think you look great” is een immersieve installatie over hoe de digitale esthetiek van de nieuwe schoonheidsbeweging op TikTok, Instagram & Co. het lichaamsbeeld van onze digitale toekomst vormgeeft.

Het Verkennen van de Kruising tussen Digitale Esthetiek en Moderne Schoonheid

Waarom laten we ons zo gemakkelijk manipuleren door de oppervlakkigheid van de moderne schoonheidsindustrie? Hoe verandert het lichaamsbeeld door bewerkingsprogramma's, gezichtsfilters en algoritmes? Waar bijna heilige schikkingen van schoonheidsproducten zich achter de spiegeldeuren van onze badkamerkasten bevinden, zijn meertraps huidverzorgingsroutines de gebeden van de moderne samenleving. Deze routines zijn quasi-medeplichtigen in de strijd tegen verval, en misschien is dat waarom we magie toeschrijven.

Uit dit concept ontstaat een samenhangende collage, gevormd door digitale en analoge schoonheidsinstrumenten. Het belichaamt niet alleen een esthetische visie, maar ook een kritische reflectie op de sociale en culturele constructies van schoonheid, identiteit en het lichaam.

Gezien de bloeiende markt voor fitness en wellness en de fascinatie voor Pilates reformers, krijgt het kader voor de abstracte sculptuur "Mermaid" vorm. De digitale collages verkennen deze thema's, waarbij het videowerk is opgenomen in een kant-en-klare ringlichtsculptuur die verwijst naar de sculpturale aspecten van het aanpassen van gezichten — in digitale context.

Play video

Over Pia Scheiber & Teresa Mahler

Pia Scheiber & Teresa Mahler zijn een design-duo dat ideeën uitdrukt via sculpturen en installaties. Na hun ontmoeting tijdens de studie textielontwerp, begonnen ze samen te werken aan projecten die hun liefde voor kunst en design benadrukken. Hun werk is een fusie van creatieve perspectieven. Samen verkennen ze de kruisingen van digitale en fysieke ruimtes en creëren meeslepende ervaringen die conventionele opvattingen over schoonheid, identiteit en het lichaam uitdagen.

I kinda lilac you — © Pia Scheiber

Mermaid Frame — © Teresa Mahler

Likelikelike — © Pia Scheiber & Teresa Mahler