Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

80 Jaar Vrijheid In mijn Buurt

Een Belevingsexpositie

Exhibition — © Concept Expo - Sarah van Elsberg

Stap in de verhalen van Eindhovenaren uit de Tweede Wereldoorlog en ervaar de keuzes waarmee zij werden geconfronteerd.

Blijf altijd zelf nadenken

Deze expositie, gebaseerd op jeugdherinneringen die ouderen in het onderwijs project Oorlog In mijn Buurt deelden met kinderen, laat je nadenken over dilemma’s die destijds het verschil tussen goed en fout konden betekenen.

De kernboodschap van de Joodse verzetsstrijdster Miriam Ohringer, "Blijf altijd zelf nadenken," vormt de basis van deze tentoonstelling. Sarah van Elsberg ontwierp het concept, waarbij bezoekers door hun eigen keuzes worden geleid, net als in de oorlogsjaren. Studio Jeroen van Veluw vertaalde dit idee naar een indrukwekkende installatie die je uitnodigt om de verhalen zelf te ervaren.

Over Stichting In mijn Buurt

Oorlog In mijn Buurt is een onderwijsprogramma van Stichting In mijn Buurt, waarin leerlingen in heel Nederland leren door ontmoetingen met ouderen die verhalen delen over het koloniale verleden, migratie en de Tweede Wereldoorlog. Deze verhalen worden doorgegeven en blijven voortleven, met de leerlingen als nieuwe erfgoeddragers. Zo creëren we samen een verleden waar iedereen deel van uitmaakt.

Exhibition — © Concept Expo - Sarah van Elsberg

Concept expo — © Sarah van Elsberg

Partners
Centre area, Het Hornemann Huis (voormalig Designhuis), Stadhuisplein 3 , Map No. E13
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig