Zoeken

Sluit zoeken

Sommige digitale artefacten doorkruisen de fysieke wereld. Op dit moment stilstaand, hebben ze nog niet de kans gehad om zich in duidelijke vormen te ontvouwen of heldere betekenissen te bereiken.

đź‘ľ

Ooit waren ze data en pixels; deze digitale vormen bestaan binnen schermen, kabels en systemen, smeltend samen met het dagelijks leven via technologie, en worden nieuwe substanties.

Ooit fysieke materie—stof, zaden, steentjes en meteorieten—wachten deze elementen van de realiteit op digitale transformatie, terwijl hun omgeving technologische herconfiguratie ondergaat.

Of ze blijven bestaan in het tussenstadium, totdat de programma's zijn gerepareerd.

Aankomen als fysieke feiten

Hun vormen zijn samengesteld uit aardse stof, kleipoeders, mineralen en chemische verbindingen, gebakken op hoge temperaturen om tastbare vormen te behouden die niet verdwijnen.

Dit materialisatieproces combineert digitale fabricage met keramische casting, wat de invloed van technologie op de transformatie van de geosfeer en de precieze controle over natuurlijke materialen en omgevingen symboliseert—tot in elke korrel stof en elk pixel.

Over Flavie Liu

Flavie Liu is een ontwerper en kunstenaar gevestigd in Eindhoven, NL. Ze vervaardigt objecten en verhalen die verschillende toestanden van materie en realiteiten met elkaar verbinden, wat haar rol als bemiddelaar weerspiegelt—een schakel en mediator tussen de menselijke en de meer-dan-menselijke werelden.
West area, Next Nature Museum (Evoluon), Noord Brabantlaan 1A , Map No. C1
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig