Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

WordGlyph Educational puzzle set

Een educatieve puzzelset die leren stimuleert en intergenerationele interactie versterkt.

WordGlyph Educational puzzle set. — © Photo by Sara Renani. All rights reserved.

WordGlyph is voor kinderen vanaf 3 jaar, ontworpen om leren en intergenerationele interactie te bevorderen. Speel het overal om cognitieve ontwikkeling, verbeelding en fijne motoriek te verbeteren. Door puzzels op te lossen met houten geometrische stukken kunnen spelers nieuwe woorden en feiten lere

Intergenerationeel Spel

WordGlyph is een educatieve puzzelset die de kracht van spel benadrukt bij het bevorderen van welzijn en het stimuleren van cognitieve, sociale en emotionele groei op alle leeftijden. Door de rol van spel bij zowel kinderen als volwassenen te onderzoeken, wordt duidelijk dat speelse activiteiten essentieel zijn voor levenslang leren. Ontworpen voor personen van 3 jaar en ouder, biedt WordGlyph een gedeelde ervaring met beloningen en uitkomsten die zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen. Terwijl kinderen zich bezighouden met het oplossen van puzzels en het ontwikkelen van hun vaardigheden, breiden hun ouders tegelijkertijd hun vocabulaire en kennis uit. Deze interactieve benadering overbrugt generatiekloven, waardoor zowel kinderen als volwassenen samen waardevolle tijd doorbrengen en de ervaring voor alle deelnemers zowel lonend als plezierig is.

Cognitieve en Motorische Ontwikkeling

WordGlyph bevordert de cognitieve ontwikkeling, geheugenretentie en fijne motorische vaardigheden door middel van boeiende, praktische activiteiten. Het spel bevat 72 kleurrijke houten geometrische stukken, elk met een letter, en omvat flashcards met vocabulaire- of algemene kennisvragen. De antwoorden worden onthuld via kleurrijke grafische puzzels die spelers oplossen door de houten stukken in elkaar te zetten. Deze benadering bevordert creativiteit, probleemoplossende vaardigheden en hand-oogcoördinatie, terwijl spelers van verschillende leeftijden uitdagingen aangaan die passen bij hun cognitieve vermogens. WordGlyph ondersteunt zowel individuele groei als collaboratief leren, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor intergenerationele betrokkenheid.

Innovatief Ontwerp

Het ontwerp van WordGlyph weerspiegelt doordacht vakmanschap en functionaliteit, waardoor het zowel gebruiksvriendelijk als duurzaam is. De set bevat houten componenten die gemakkelijk te hanteren zijn en gebouwd zijn om lang mee te gaan, terwijl de kleurrijke geometrische stukken een visueel stimulerende ervaring bieden. Elk woord dat in het spel wordt gemaakt, wordt omgevormd tot een geometrische, kleurrijke grafische vorm, waardoor het Engelse alfabet wordt gekoppeld aan levendige visuele representaties. De set stelt spelers in staat om woorden van maximaal 15 letters te creëren op een stevig bord, waarbij elk woord wordt omgevormd tot een visueel aantrekkelijke vorm. Deze innovatieve benadering versterkt de taalontwikkeling door middel van herhaling en herinnering. Door spel en educatie op een leuke, interactieve manier te combineren, spreekt WordGlyph verschillende leeftijdsgroepen aan, waardoor het een veelzijdig en duurzaam educatief hulpmiddel is dat leren door spel aanmoedigt.

Over Sara Renani

Sara Renani is een product- en grafisch ontwerper. Ze ontwikkelde WordGlyph om speeltijd zowel leuk als verrijkend te maken voor alle deelnemers. Haar benadering richt zich op het verbeteren van intergenerationele verbindingen door middel van speelse en betekenisvolle interacties. Geïnspireerd door het observeren van ouder-kindinteracties tijdens het spelen, combineren Sara’s ontwerpen creativiteit met educatie, zodat leermomenten zowel plezierig als impactvol zijn voor iedereen die betrokken is

Promoting intergenerational interaction. — © Photo by Sara Renani. All rights reserved.

Solve the puzzle, reveal the answer! — © Photo by Sara Renani. All rights reserved.

Innovative approach to learning and play. — © Photo by Sara Renani. All rights reserved.