Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Reclaimed and Stock Objects - Furniture Launch

Een toekomstgericht designhuis dat met hergebruikte, gerepareerde en nieuwe materialen werkt. Ze daagt de industrie uit verantwoorder te ontwerpen.

Vase #01 - Raw / Polished — © OFFSITE

OFFSITE, opgericht in 2023, debuteert tijdens DDW24. Ze creëren meubels met een mix van hergebruikte, gerepareerde en nieuwe materialen. Door esthetische en industriële concepten te combineren, ontwerpt OFFSITE producten die niet alleen een verhaal vertellen, maar daarnaast ook duurzaam zijn.

Poetry of Industry

OFFSITE haalt zijn inspiratie uit de robuuste wereld van industriële machines en processen. Dit komt duidelijk naar voren in hun interieur producten, die de functionaliteit en esthetiek van de industrie vertalen naar meubels die meer doen denken aan gereedschap en werkbanken dan aan kunstobjecten. Deze stukken zijn ontworpen om gebruikt, gekoesterd en uiteindelijk doorgegeven te worden aan de volgende generatie.

Hun meubels zijn eenvoudig te repareren en demonteren, wat bijdraagt aan hun lange levensduur. Ze stimuleren bovendien de doorverkoop van hun producten op de tweedehandsmarkt, wat past binnen hun visie op duurzaamheid.

In "The Body Building" kunnen bezoekers deze industriële esthetiek zelf ervaren. De meubels, gemaakt van aluminium, zichtbare verbindingen en door hitte gekleurde roestvaststalen onderdelen, dragen de sporen van hun maakproces met trots.

Producten

Tijdens de expositie van OFFSITE in The Body Building kunnen bezoekers een breed scala aan producten ontdekken.

Bekendere producten zoals de Vase #01 gemaakt van industrieel afval uit Almelo. Maar ook nieuwe lampen en stoelen gemaakt van aluminium en reststromen stof, of gerepareerde producten opgezet in samenwerking met productiebedrijven en kleinere interieurproducten.

Daarnaast is er natuurlijk koffie en muziek.

Alle tentoongestelde producten zijn te koop.

Materiaal keuzes

OFFSITE werkt met drie productcategorieën: RECLAIMED, REPAIRED en STOCK.

RECLAIMED: Deze materialen zijn hergebruikt en afkomstig van fabrieken en sloopplaatsen in Nederland. Ze dragen het verhaal van hun vorige leven met zich mee, wat voor OFFSITE betekent dat de producten in beperkte oplages produceren. De beschikbaarheid van het materiaal bepaalt de grootte van de oplage.

REPAIRED: In de REPAIRED-categorie repareert OFFSITE kapotte producten en objecten. Voor hen is de wereld een archief vol materialen. Door te repareren, leren ze van hun voorgangers. Met zowel REPAIRED als RECLAIMED willen ze de gedachte ontkrachten dat bedrijven alleen nieuwe producten moeten produceren.

STOCK: De STOCK-lijn omvat producten gemaakt van nieuwe materialen, zorgvuldig geselecteerd op basis van hun duurzaamheid en lange levensduur. Deze materialen, zoals aluminium, hout en katoen, worden allemaal in Europa gewonnen. STOCK-producten zijn ontworpen om schaalbaar, herhaalbaar en daarnaast betekenisvol te zijn voor gebruiker en producent.

Alle drie de categorieën zijn te zien in The Body Building.

Over OFFSITE

OFFSITE brengt "the poetry of industry" tot leven in haar meubels en objecten. Ze stellen kritische vragen over de rol van een designhuis binnen een gevestigde industrie. Met een focus op duurzaamheid creëren ze objecten door middel van vakmanschap, doordachte materiaalkeuzes en ontwerpen die een verhaal vertellen.

Shelving — © OFFSITE

Aluminium Side Table — © OFFSITE

Shelving Brackets — © OFFSITE

Vase #01 — © OFFSITE