Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Furniture Design House - Open Studio

Ontdek de werkruimte van OFFSITE, een designhuis dat het verleden, heden en de toekomst van meubelontwerp op een pragmatische manier ondervraagt.

Shelving photographed for the collection. — © OFFSITE

OFFSITE combineert hergebruikte, gerepareerde en nieuwe materialen om industrieel geïnspireerde objecten te maken. Tijdens hun open studio tonen ze op maat gemaakte gereedschappen, prototypes en visualiseren ze hun methodes.

OFFSITE Open Studio

Tijdens het open studio-evenement van OFFSITE krijg je de kans om hun ontwerpproces van begin tot eind te ontdekken. Ze laten je kennismaken met hun methodologieën en de inspiratie achter hun werk. Ook zie je hoe ze bestaande objecten repareren, waarbij ze niet alleen de conventies van design uitdagen, maar ook de grenzen van duurzaam ontwerpen verkennen.

Als jonge start-up, met een sterke focus op duurzaamheid, delen ze de uitdagingen die ze tegenkomen. Wat betekent het om echt duurzaam te ontwerpen? En welke obstakels moeten ze overwinnen, zowel praktisch als in het werken met bestaande vormen en materialen?

Je kunt de studio bezoeken in Hal G op Sectie C. Daarnaast presenteert OFFSITE een tweede tentoonstelling in The Body Building.

Over OFFSITE

OFFSITE haalt zijn inspiratie uit de robuuste wereld van industriële machines en processen. Dit komt duidelijk naar voren in hun interieur producten, die de functionaliteit en esthetiek van de industrie vertalen naar meubels die meer doen denken aan gereedschap en werkbanken dan aan kunstobjecten. Deze stukken zijn ontworpen om gebruikt, gekoesterd en uiteindelijk doorgegeven te worden aan de volgende generatie.

Hun meubels zijn eenvoudig te repareren en demonteren, wat bijdraagt aan hun lange levensduur. Ze stimuleren bovendien de doorverkoop van hun producten op de tweedehandsmarkt, wat past binnen hun visie op duurzaamheid.

Over OFFSITE

OFFSITE brengt "the poetry of industry" tot leven in haar meubels en objecten. Ze stellen kritische vragen over de rol van een designhuis binnen een gevestigde industrie. Met een focus op duurzaamheid creëren ze objecten door middel van vakmanschap, doordachte materiaalkeuzes en ontwerpen die een verhaal vertellen.

Powder coated chair frame after repair. — © OFFSITE / Ahrend Friso Kramer Revolt Chair

Old shed turned into shelving. — © Marte Mei