Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

What if Lab: the giving city

Hoe creëren we een stad die teruggeeft?

Strijp-S — © Sweco

Hoe kunnen we de negatieve impact van verstedelijking verminderen en steden actief laten bijdragen aan een gezonde en duurzame leefomgeving? Kortom, hoe creëren we een stad die teruggeeft? Dat is dit jaar de centrale vraag tijdens Sweco’s What if Lab.

De stad die teruggeeft

Momenteel woont 55 procent van de wereldbevolking in stedelijke gebieden. Tegen 2050 wordt verwacht dat dit bijna 70 procent zal zijn. Daardoor staat de kwaliteit van leven in die stedelijke gebieden onder druk. Hoe kan die leefbaarheid worden gewaarborgd? En nog een stap verder: hoe creëren we een stad die teruggeeft?

Sweco's What if Lab

Sweco organiseert deze ontwerpersuitdaging voor het vierde jaar op rij in samenwerking met het What if Lab, een programma van de Dutch Design Foundation. Samen met creatieve ontwerpstudio’s verkennen we unieke oplossingen voor de samenleving van de toekomst.

In de afgelopen maanden zijn Volle Grond, Fides Lapidaire en Studio Kornelia Dimitrova x Massif Architects samen met experts van architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco deze unieke ontwerpuitdaging aangegaan. Tijdens Dutch Design Week presenteren we de resultaten.

Over Sweco

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de duurzame samenlevingen en steden van de toekomst. Samen met klanten en de kennis van 22.000 architecten, ingenieurs en adviseurs creëren we slimme oplossingen voor het stedelijk gebied. Met oog voor de versnellende kracht van digitalisering en het perspectief van een groene en duurzamere samenleving. Sweco is Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau.