Zoeken

Sluit zoeken
Holos by Marieta Tedenac — © Tomas Slavik

Light Echoes van Marieta Tedenac in de Schellens Fabriek onderzoekt licht als een medium dat informatie door de tijd heen draagt en bewaart. Met hologrammen en stereolithografische objecten toont de collectie hoe licht zowel tastbare als etherische vormen kan creëren en zelf een materiaal wordt.

Opgenomen door Licht

Het holografische glas-in-lood kunstwerk, Holos, verbeeldt een fictieve plantencyclus die is gegenereerd door computeralgoritmen, gebaseerd op echte botanische principes. Deze plantenhologrammen komen tevoorschijn onder een spotlicht en creëren een levensechte illusie. Geïnspireerd door de Bijbelse derde dag van de schepping symboliseert Holos de oorsprong van planten, zaden en vruchten.

Door laserstralen door met fotopolymeer gecoat vlakglas te sturen, wordt een holografisch beeld gevormd door de interferentie van licht dat van een echt object reflecteert. Deze dans van tegenovergestelde lichtgolven creëert de illusie van een driedimensionale bloem, ooit aanwezig achter het glas. In haar werk verkent Marieta Tedenac de tijdloze verbanden tussen licht, tijd, technologie en waarneming. Haar tentoonstelling Light Echoes toont licht als een medium dat tijd overstijgt.

Over Marieta Tedenac

Marieta Tedenac is een Tsjechisch-Franse ontwerper wiens werk de werelden van kunst en design overbrugt. Ze combineert traditioneel vakmanschap met baanbrekende technologieën en integreert vaak wetenschappelijke technieken die zelden in design worden toegepast. Bekend om haar innovatieve gebruik van glas en transparante materialen, is haar fascinatie voor optica en natuurlijke fenomenen een bepalend element van haar creatieve praktijk.

AI Generated Flower — © Marieta Tedenac

Holos by Marieta Tedenac — © Tomas Slavik

Holos Detail by Marieta Tedenac — © Marieta Tedenacová

Centre area, Schellens Fabriek / Something.bigger, Bleekweg 1M , Map No. E17
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig