Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Colourful + Sustainable Design

Handgemaakt design geïnspireerd op de speelse jaren 60 en 70.

FIK Design Collectie — © FIK Design

Vic en Olaf van FIK Design laten zich als ontwerper leiden door hun creative visie op de wereld.

Naast hun succesvolle collectie geurkaarsen zijn ze begonnen aan een nieuwe fase met vormen en kleuren. Het resultaat: kleurrijk design waarbij duurzaamheid en speelse composities centraal staan.

"Introvert" Tafellamp

Het speelse en tijdloze design van FIK’s Introvert Tafellamp komt tot uiting in de combinatie van levendige kleuren en zacht afgeronde retro vormen.

Door moderne 3D print technieken is het mogelijk om de complexe lampenkap te maken. We printen met het fantastische materiaal genaamd: rPLA. Deze ecologische kunststof wordt in Nederland gemaakt van hernieuwbare zetmeel bronnen met toevoeging van gerecyclede voedselverpakkingen én is uiteindelijk volledig composteerbaar. De lampvoet gieten we met de hand in eigen atelier van een duurzaam geproduceerd en sterk composiet materiaal wat een stevige basis vormt voor de lampenkap.

Het geheel komt samen in deze tafellamp die we de naam INTROVERT hebben gegeven. De buitenkant lijkt in eerste instantie bescheiden, maar wanneer je het de lamp aanzet verspreid het licht zich voorzichtig van binnen uit, laag voor laag, naar buiten en komt zo charmant tot uiting in jouw gezelschap.

Brandbare sculpturen

De sculptuurkaarsen trekken de aandacht door hun unieke vormen en texturen. De collectie bevat drie verschillende sculpturen, elk met een eigen karakter. Wanneer deze kaarsen branden ontstaat er een prachtig geribbeld lichteffect dat de ruimte op een sfeervolle wijze verlicht. Naast de sculptuurkaarsen zijn er dinerkaarsen. Deze exemplaren brengen een vleugje elegantie en monochroom design in je interieur. Elke set bestaat uit drie moderne en speelse composities die samen één harmonieus geheel vormen. Met het bijpassende plateau + kandelaar geef je de kaarsen een stijlvol podium in het interieur.

Over FIK Design

Olaf Mensink en Vic Mooren, beiden opgeleid tot ruimtelijk ontwerpers, vormen het creatieve brein achter FIK Design. Hun doel is het ontwerpen van minimalistische en stijlvolle producten die naadloos passen in een hedendaags interieur. Ze zijn constant in beweging en zitten vol ideeën. Hun ultieme droom? Van FIK Design een toonaangevend designmerk maken. Deze droom vertaalt zich naar nieuwe collecties met een duidelijke lifestyle-richting.

Introvert Tafellamp Kobaltblauw — © FIK Design

Plateau + Kandelaar Zachtroze — © FIK Design

Sculptuurkaars Taupe — © FIK Design

Introvert Tafellamp Roestoranje — © FIK Design