Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Sustainability by Design: Spaces for Tomorrow

Tentoonstelling en evenementenreeks in Sectie-C

SPACES FOR TOMORROW — © SBYD.SPACE / Lena Jean Jäger

SBYD.SPACE presenteert ontdekkingen op het gebied van reparatie en hergebruik, nieuwe manieren om hulpbronnen te besparen en bio-gebaseerde materialen. Bezoek onze tentoonstelling, doe mee aan interactieve activiteiten en gesprekken, en probeer insecten- en algensnacks bij onze kiosk in Sectie-C.

ONTDEK RUIMTES VOOR MORGEN

De tentoonstelling biedt een veelzijdige kijk op het thema design en duurzaamheid door middel van 16 verschillende projecten en ontwerpbenaderingen, die elk nieuwe mogelijkheden openen voor duurzaam leven en productie.

De SPACE FOR REPAIR toont een mobiel reparatiestation en onderzoekt hoe design kan bijdragen aan en het bevorderen en versterken van een reparatiecultuur. De SPACE FOR TEXTILES presenteert methoden om afgedankte kleding te verzorgen en nieuw leven in te blazen, waardoor de levensduur wordt verlengd en afval wordt verminderd. De SPACE FOR BIOMATERIALS onderzoekt bio-gebaseerde materialen en experimenteert met nieuwe voedingsmiddelen.

Daarnaast zal het artist/designer-in-residence programma van SBYD de projecten presenteren die zijn voltooid door vier huidige bewoners. De tentoonstelling toont ook geselecteerde studentenprojecten van de Folkwang Universiteit van de Kunsten die een circulaire, hulpbronnenbesparende en regeneratieve ontwerpbenadering nastreven.

ONDERZOEK VERKENNEN

Naast de tentoonstelling krijgen bezoekers ook inzicht in het onderzoek van SBYD. Centraal in de ervaring staat een workshopruimte die een kijkje achter de schermen biedt bij lopende werkzaamheden. De SPACE FOR NARRATIVES-kiosk betrekt bezoekers door middel van interactieve elementen. Verken lopend onderzoek via onze zines, wek energie op met onze energie-opwekkende fiets, en deel jouw visies op gewenste toekomsten.

BESPREKEN VAN TOEKOMSTEN

Sluit je elke zaterdag bij ons aan wanneer onze artists/designers-in-residence hun bevindingen en werk presenteren via informatieve, interdisciplinaire gesprekken en paneldiscussies bij de SPACE FOR NARRATIVES-kiosk. Ontdek toekomstige mogelijkheden terwijl ze hun projecten tonen rond de thema's ‘bio-gebaseerde materialen’ en ‘technologie & duurzaamheid.’

Over SBYD.SPACE – Space for Sustainability by Design

SBYD.SPACE werd begin 2023 gelanceerd aan de Folkwang Universiteit van de Kunsten in samenwerking met twee vooraanstaande wetenschappelijke instellingen op het gebied van duurzaamheidsonderzoek. Het doel is om een sociaal-ecologische transformatie te bevorderen richting een ecologisch en sociaal duurzame toekomst. Door prototypes, visualisaties en realiseerbare ontwerpen voor duurzame producten, diensten en praktijken te ontwikkelen, wordt kennis uit duurzaamheidsonderzoek overgebracht naar de s

SPACE FOR TEXTILES / Patch and Care — © SBYD.SPACE / Photo: Dominik Antoni Krolikowski

SPACE FOR BIOMATERIALS / Lilli Seiler – Eggshell — © SBYD.SPACE / Photo: Dominik Antoni Krolikowski

SPACE FOR REPAIR / Lucas Dieckmann – LRA.01 — © SBYD.SPACE / Photo: Julius Barghop

SPACE FOR NARRATIVES / Algae and insect ice cream — © SBYD.SPACE

Partners