Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Personal News Vending Machine

Ik leg je blik vast en wat heb je net gegeten.

Personal news vending machine for DDW — © Liping Hua

Het project publiceert korte nieuwsberichten die gezaghebbende media en sociale posts kruisen. In plaats van te focussen op waar de president is geweest of de laatste ruimtevaartdoorbraken, draait het om wat iemand in de gemeenschap net heeft gegeten en met wie, met de boodschap: Dit is ook belang.

Liping had net een gestoofd ei

Het project is ontstaan ​​uit een persoonlijke passie voor portretschilderen, een obsessie met menselijke kenmerken, structuur en contouren, en het vastleggen van het huidige moment. Om het "heden" opnieuw te dienen, te vieren en vast te leggen, worden persoonlijke mini-nieuwtjes zoals "Susan heeft net een hamburger gegeten op Koningsdag" verzameld en gepubliceerd, waarbij de tekst is verwerkt in het portretschilderij, waarbij zelfs de oorspronkelijke vorm van het portret wordt gewijzigd.
De persoonlijke nieuwsautomaat brengt minuutnieuws uit dat gezaghebbende nieuwsmedia en berichten op sociale netwerken kruist. Het maakt zich geen zorgen over waar de president is geweest of de laatste doorbraken in het ruimtestation, maar eerder wat iemand in de gemeenschap net heeft gegeten en met wie, en kondigt het formeel aan met de koude, mechanische façade van de machine, en brengt de boodschap over dat "dit ook belangrijk is." Het project heeft als doel een schattig gemeenschapsbreed spel te initiëren dat doet alsof tussen het formele en het alledaagse, het gezaghebbende en het straatniveau, het rationele en het emotionele.

Over Liping Hua

Thirteenpoint is een in Eindhoven gevestigde kunst- en designstudio, opgericht door Liping Hua. De naam komt van een Shanghainees woord dat staat voor iemand die een beetje gek, dwaas, maar schattig is - een lieflijke term die haar moeder haar vaak gaf. De studio wil deze speelse kwaliteit en toon naar de designwereld brengen door middel van haar praktijk in kunst, grafisch ontwerp en sociaal ontwerp.
Smiles collected by the machine — © Personal news vending machine