Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Tools of Rekindling

Tools of Rekindling — © Benedetta Pompili

Tools of Rekindling' brengt ontwerpers en keramisten samen wiens werk draait om het oogsten, niet alleen geherdefinieerd als extractiemethode, maar ook als een vorm van activisme die onze relatie met de lokale omgeving probeert te herdefiniëren.

De expositie

De tentoonstelling, samengesteld door Elena Genesio en Emmie Massias, onthult de ethische dilemma's rond het ontginnen van natuurlijke hulpbronnen en de complexiteit van landeigendom in geglobaliseerde economieën.

Door middel van een reeks uiteenlopende installaties laat de tentoonstelling zien hoe ontwerpers omgaan met natuurlijke hulpbronnen op het snijvlak van mens en territorium - of het nu gaat om het verkennen van lokaal vakmanschap, innovatief hergebruik van materialen of kritische reflecties op processen van winning en uitputting.

De tentoonstelling laat zien hoe de bodem, die vaak over het hoofd wordt gezien maar toch van fundamenteel belang is voor onze samenlevingen en geopolitiek, complexe sociaal-politieke en ecologische uitdagingen aan het licht brengt, van waterschaarste en bodemerosie tot hun impact op economische en industriële ontwikkeling.

Over Emmie Massias and Elena Genesio

Clay Archives is een doorlopend onderzoeksinitiatief van Emmie Massias en Elena Genesio dat zich richt op klei als een lens om na te denken over de geopolitieke en territoriale invloed van de bodem.

Door middel van veldonderzoek en een praktijkgerichte aanpak probeert Clay Archives de sociaal-politieke krachten te onderzoeken die van invloed zijn op waterschaarste en bodemuitputting in verschillende geografische gebieden.
Partners