Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Living LAB 040 Café | Towards Healthy Desification

Steden verdichten. Maar hoe zorgen we dat in deze opgave het welzijn van mens en natuur niet wordt vergeten? Kom naar het LABCafé voor inspira(C)tie!

LL040 Café | theme Healthy Densification — © LL040 | Kaiser VR

De druk op de woningbouw is in de Brainport Regio enorm. Om de vraag aan te kunnen, lijkt bouwen, bouwen, bouwen en hoogbouw dé oplossing. Maar is dat wel zo? En wat is hiervan de impact op o.a. de leefbaarheid? LL040 Café: een middag vol inspiratie voor hoe het ook kan met ruimte voor debat.

Living LAB 040

Het Living LAB 040 is een proeftuin in het noorden van Eindhoven. Hier realiseren we 119 ontdek-woningen in een innovatief gebied, om nieuwe woon en leefconcepten te ontdekken en ontwikkelen.
Tijdens de DDW'24 openen we op een aantal momenten de deuren van het LAB om samen met professionals het gesprek aan te gaan over de grote uitdagingen waar we voor staan.

Gezond verdichten

Dit jaar staat tijdens het event het thema gezond verdichten centraal. Een middag met inspirerende sprekers, veel interactie en ruimte voor verbinding. Een middag met een missie...

Door de groei van de brainport regio zal het aantal inwoners in de komende jaren hard stijgen. Dit levert niet alleen druk op de huizenmarkt. De groei betekent namelijk ook dat we met meer mensen, hetzelfde aantal vierkante meters gaan delen. Hoe kunnen we deze complexe opgave vorm geven, zonder dat we inleveren op de kwaliteit van leven? Zonder groen en biodiversiteit te verdrijven uit de stad? En sociale structuren te verharden?

Deze middag gaan we daarom het gesprek aan met elkaar, op zoek naar nieuwe vormen van verdichten. We denken om, inspireren en zoeken met elkaar naar oplossingen. Met een oproep aan de creatieve industrie: denk met ons mee!
Kort na de DDW'24 starten we namelijk met de concrete bouw- en innovatieopgave voor de stadskamer in het Living LAB 040.

Programma

Het precieze programma met sprekers en sessies wordt binnenkort bekend gemaakt.

13.00 Welkom
13.30 kick-off 'Towars Healthy densification'
Een uiteenzetting van het thema met inspiratie vanuit diverse top-sprekers
14.30 pauze
14.45 break out sessies
16.00 Ruimte voor debat
17.00 WRAP-up met aansluitend borrel en rondleiding bij Living LAB 040 voor geĂŻnteresseerden

Play video

Over Living LAB 040 | LL040 BV

Living LAB 040 is de proeftuin in Eindhoven gericht op het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe woon en leefconcepten voor de compacte stad van morgen. Het bevindt zich in het noorden van Eindhoven, in de nieuwe wijk Buurtschap te Veld. Het LAB is 8500m2 en biedt ruimte voor 119 experimentele woningen.
Partners