Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

ConVivio

Een privéwoning en studio van een Italiaanse interieurontwerper opent de deuren als ontmoetingsplek in de stad.

Terracotta House Kitchen © SandraPlacet

De stad uitnodigen in een huis en studio om een uniek interieurproject te tonen—een Italiaanse keuken, naadloos verweven met Nederlands design. Dit is de reis van een expat in Eindhoven, op zoek naar een nieuwe harmonie, terwijl ze trouw blijft aan een duidelijke en authentieke identiteit.

De keuken van Terracotta House spreekt van verbondenheid verankering in een veranderende samenleving

Van de warme landschappen van Puglia naar het levendige Eindhoven brengt Sandra Placet haar unieke visie op smaakvol design tot leven.

Na haar aankomst in Eindhoven verlangde Sandra naar de warmte van haar thuisland. Geïnspireerd door de witte steen en olijfbomen van Puglia, transformeerde ze haar woning/studio Terracotta House met op maat gemaakte elementen die nostalgie en verbondenheid oproepen.

De Apulische steen in de keuken bracht haar terug naar haar roots. Het ruwe esdoornhout, afgewerkt met olie voor de kastdeuren, weerspiegelt duurzaamheid in inrichtingsprojecten. De terracottakleur echoot de Italiaanse en mediterrane ambachtstraditie, vermengd met Nederlandse bakstenen.

Duurzaamheid gaat verder dan de voorkeur voor natuurlijke materialen. Het ontwerpproces van SandraPlacet Interior Designer begeleidt klanten bij het definiëren van ruimtes en het selecteren van objecten met bewuste aandacht. Deze aanpak benadrukt kwaliteit boven kwantiteit, bevordert verbondenheid met plaatsen en waarborgt duurzame keuzes.

De keuken: niet alleen functioneel, maar het hart van familieverbinding en samenzijn.

Jarenlang werd de keuken gedegradeerd tot een functionele ruimte, puur voor diensten.
Het keukenproject in Terracotta House heeft als doel de heilige waarde van de keukenruimte te herstellen. Het is niet langer alleen een plek om eten te bereiden en te consumeren, maar een ruimte waar je voor je plezier kookt, experimenteert en vrienden vermaakt terwijl je een heerlijke maaltijd bereidt. Een ruimte voor verbinding, om te delen met familie en vrienden.

Het centrale eiland met uitneembare laden, ontworpen om de centrale ruimte te transformeren in een hoge tafel voor 12 personen, symboliseert de centrale rol van de keuken als relationele ruimte, een plek om te delen met anderen.

Convivio is meer dan alleen een project—het is een herinterpretatie van de rol van de keuken in onze huizen en van de betekenis van relationele ruimtes in ons leven. Een uitnodiging om de grenzen van design en gemeenschap te herdefiniëren, moment voor moment.

Een ruimte om te delen. Een plek om samen te leven. ConVivio.

Geïnspireerd door het Latijnse concept van "con-vivio," of samen leven, belichamen deze ruimtes de essentie van gedeelde ervaringen en betekenisvolle verbindingen. “Convivio” is ook een onvoltooid literair werk van Dante Alighieri. De titel die de dichter koos, verwijst naar een “banket” waar iedereen geniet van wat hij het meest waardeert, wat zijn bedoeling symboliseert om een tafel te dekken met de rijke gerechten van kennis, waarbij poëzie als brood dient.

Dit keer wordt aan de tafel van Terracotta House de “gedeelde kennis” en ervaringen van een groep internationale expatvrouwen in Eindhoven geserveerd.

Gehost door een facilitator vinden er elke dag om 12 uur verschillende gesprekken/ervaringen plaats rond de tafel, met de nadruk op design, duurzaamheid, welzijn en culturele uitwisseling. Terracotta House opent de deur voor de buurt, de stad en alle bezoekers, en bevordert verbinding en inclusiviteit.

Je bent de hele dag welkom om te onthaasten, tot rust te komen en je thuis te voelen.

Play video

Over SandraPlacet Interior Designer

Welkom bij SandraPlacet, een Eindhovens studio geleid door een Italiaanse architect en interieurontwerper. Geïnspireerd door aarde, voedsel en reizen, transformeren we ruimtes in moderne Italiaans-mediterrane stijlen. Onze aanpak integreert herinneringen en gevoelens, zodat mensen opnieuw verbinding maken met hun huis. Ontdek het smaakvolle ontwerp van SandraPlacet en laat ons u helpen een ruimte te creëren die uw essentie weerspiegelt.

Stone Detail © SandraPlacet

Terracotta Colour © SandraPlacet