Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Bankieren vanaf de Bank

Iedereen digitaal mee kunnen laten doen: de toolkit die mensen helpt stap voor stap aan de slag te gaan met digitaal bankieren.

Toolkit in gebruik — © Muzus

Het betalingsverkeer digitaliseert snel. Voor een grote groep mensen is het niet vanzelfsprekend om hun bankzaken digitaal en zelfstandig te kunnen doen. Met dit project helpen we mensen om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan en zorgen we ervoor dat iedereen mee kan blijven doen.

Iedereen mee kunnen laten doen

“Ze zeggen dat in de digitale wereld alles mogelijk is. Dan zouden ze het toch ook toegankelijk moeten kunnen maken?”

Hoe werkt digitaal bankieren eigenlijk? Een grote groep mensen ervaart angst voor digitaal bankieren of laat dit door iemand uit hun sociale omgeving doen. Voor hen is de stap naar zelfstandig digitaal bankieren te complex of spannend. Zij willen heel graag zelf aan de slag, maar weten niet altijd weten hoe en waar zij moeten beginnen.

Toolkit Bankieren vanaf de Bank

Door middel van een co-creatief ontwerpproces is de toolkit ‘Bankieren vanaf de Bank’ ontwikkeld. Deze toolkit is speciaal ontworpen voor bibliotheken, vrijwilligers, hulpverleners en anderen die mensen helpen met digitaal vaardiger worden. Met de toolkit kunnen zij mensen beter begeleiden. Mensen worden op een laagdrempelige manier wegwijs in de wereld van digitaal bankieren en worden geholpen stap voor stap aan de slag te gaan.

Workshops tijdens Dutch Design Week

Ook tijdens de Dutch Design Week maken we impact. Bij Bibliotheek Eindhoven en buurthuis de Nieuwe Maan organiseren we een workshop en leren deelnemers meer over digitaal bankieren.

Voor geïnteresseerden in Social Design en (digitale) toegankelijkheid organiseren we een workshop waarin we aan de hand van het project Bankieren vanaf de Bank onderzoeken hoe Social Design kan bijdragen aan digitale inclusie. Aanmeldingen gaan binnenkort open. Alvast interesse? Mail puck@muzus.nl

Play video

Over Muzus, Programma Toegankelijk Bankieren, ADS

Muzus ontwerpt met Social Design de verandering voor de samenleving van morgen. Met dit project laten we in samenwerking met Programma Toegankelijk Bankieren en Alliantie Digitaal Samenleven zien hoe design kan bijdragen aan het vergroten van toegankelijkheid en digitale inclusie. Programma Toegankelijk Bankieren zet zich in om bank- en betaaldiensten toegankelijker te maken. Alliantie Digitaal Samenleven zet zich in voor digitale inclusie.

Stappenplan — © Muzus

Toolkit Bankieren vanaf de Bank — © Muzus

Telefoonkaarten — © Muzus

Partners