Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Campervan interior pack

Camper zelfbouw, maar dan makkelijk

Next Route Van Interior Pack — © Next Route

Next Route introduceert een innovatief interieur voor buscampers. Met dit universele Van Interior Pack maak je zelf in één dag van een willekeurige bestelbus de camper van je leven. Back to basics, maar wel in stijl.

Universeel interieurpakket

Het universele Next Route Van Interior Pack is zo ontworpen dat hij moeiteloos in vrijwel elke bestelbus met een lengte vanaf L2 past, of dat nu een tweedehands klassieker of een gloednieuw (elektrisch) model is. In minder dan een dag ben je klaar voor vertrek, met onderweg veel comfort. ’s Nachts is er een royaal bed, overdag een ruime zithoek die ook als werkplek kan worden gebruikt tijdens een workation. Het camperinterieur is uitgerust met alle basiszaken die tijdens een kampeertrip fijn zijn om te hebben, zoals water, een mobiel toilet, een klein fornuis, een koelbox, een accupack met zonnepanelen en oplaadbare binnenverlichting.

Van flatpack naar interieur

Alle bamboe plaatonderdelen van het Van Interior Pack schuiven eenvoudig in elkaar, zo ontstaat een superstevige constructie. Zonder lijm of schroeven, dus het pakket kan eindeloos worden opgebouwd en afgebouwd. Aflakken is niet nodig. In de schuur of in de opslag neemt het flatpack weinig ruimte in. Komt er in de toekomst een andere bus, dan is het pakket makkelijk over te zetten. Daarmee is het een camperinterieur dat een leven lang meegaat.

Bewust gekozen materialen

We houden van mooie spullen en reizen, maar niet ten koste van onze planeet. Daarom zijn alle gebruikte materialen heel bewust gekozen. Het interieur is gemaakt van bamboe dat klimaatvriendelijke eigenschappen heeft. De kussens zijn bekleed met een 50 procent gerecyclede stof die tegen een stootje kan. Voor de onderdelen van vilt zijn gerecyclede PET-flessen en gerecycled textiel gebruikt. En uiteraard compenseren we alle bezorgkilometers.

Over Next Route

Next Route is een initiatief van industrieel ontwerper Wouter Biegelaar en reisjournalist/redacteur Margot Eggenhuizen. Door ons eigen buscamper interieur te versimpelen en onszelf af te vragen wat we nou echt nodig zouden hebben onderweg, waren we vrij snel op pad. Zo ontstond het idee voor een universeel interieur voor buscampers.
Next Route Van Interior Pack built — © Next Route