Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Re-charge

Een multisensorische installatie met piramides, teksten, geluid, smaak en geur. Een ruimte om even te vertragen, te reflecteren en niets te doen.

Exhibition Sketch

Een makers-collectief van ontwerpers en kunstenaars creëert een ruimtelijke en zintuiglijke ervaring in een hoge industriële woon-werkruimte op Strijp R, als zacht protest tegen een maatschappij die te veel wordt gedreven door efficiëntie en economische welvaart.

Do nothing and recharge

Re-charge vestigt de aandacht op het belang van regeneratie en rust in de overgestimuleerde, consumentistische omgeving van de hedendaagse wereld, en herinnert aan de alternatieve manieren van zijn. Het combineert verschillende ontwerpdisciplines en gebruikt deze als hulpmiddelen om een ​​moment van opladen te creëren, een plek waar bezoekers kunnen vertragen, reflecteren – en hopelijk – ten slotte een tijdje niets doen.

Tools to recharge

Poëtische gesproken woorden als uitnodiging om de beleving van de zintuigen –geur, geluid, smaak- te versterken en om de immersieve installatie ten volle te ervaren.
(Natacha Pincemaille-Neveu).

Vijf verschillende subtiele geurlandschappen die een collectieve gemoedstoestand, een gevoel van eenheid en verbinding stimuleren.
(Mandy Shah)

Bruisend water met smaken van verschillende kruiden. De drankjes werken rustgevend, zorgen voor ontspanning en focus.
(Georgia Janssen)

Textielbanners met teksten over ‘niets doen’ vanuit verschillende perspectieven – als een vitale activiteit, een proteststrategie, een nutteloze activiteit.
(Ola Korbańska)

Een soundscape door middel van een 8D audio-opstelling (Dolby Atmos) waardoor bezoekers zich vrij kunnen bewegen en vanuit elke hoek onafhankelijk het geluid kunnen horen.
(Jeroen Dirrix)

Een installatie van 7 open houten piramidestructuren in de ruimte als een heterotopisch landschap van binnen- en buitenruimtes in een industriële leegte.
(Bert Dirrix)

Re-charge Live

Dagelijks van 17.00-18.00 uur.
Een geleide meditatie in de vorm van ‘spoken words’, een uitnodiging om onze innerlijke landschappen te (her)ontdekken en te voeden. 7 personen in 7 piramides in een stil veld van verbinding.
(Natacha Pincemaille-Neveu).

reserveren verplicht: HKCstrijpR@gmail.com

Over HuisKamerCollab

HuisKamerCollab is een initiatief van Willy de Rooij om in samenwerking met een gelegenheidscollectief van ontwerpers te participeren in de DDW met een multi-sensorische installatie.

HuisKamerCollab is onderdeel van HKC, waarbij de C tevens staat voor Concerten en Contacten. HKC staat voor kleinschalige culturele projecten die Bert Dirrix en Willy de Rooij faciliteren in hun woon-werkruimte meerdere malen per jaar.