Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Project NextUp

De volgende generatie vormt de stad door middel van social design.

Social Design for KnoopXL.

Project NextUp toont hoe jonge creatieven sociaal design toepassen op de transformatie van het KnoopXL-gebied in Eindhoven. Tijdens DDW24 presenteren zij de rol van sociaal design in het vormgeven van deze ruimte en verkennen ze de mogelijkheden om een inclusievere en duurzamere omgeving te creƫren.

The next generation shapes the city

Project NextUp, een initiatief van DEMO, daagt jonge creatieven uit om zich te verdiepen in sociaal design en dit toe te passen op de opkomende stedelijke ruimte van KnoopXL. Hoe pak je design aan in gebieden die nog in ontwikkeling zijn? En welke impact kun je maken? Gedurende de afgelopen acht weken heeft een groep getalenteerde jonge deelnemers hard gewerkt aan een sociale designuitdaging, en nu is het tijd om hun ideeƫn te presenteren!

Tijdens Dutch Design Week 2024 (DDW) zullen deze jonge vernieuwers hun ideeƫn presenteren en testen voor de transformatie van de openbare ruimte rondom Eindhoven Station, een gebied dat bekendstaat als KnoopXL. Door middel van een reeks workshops hebben ze samengewerkt met professionele ontwerpers om nieuwe ideeƫn voor de toekomst van dit gebied te bedenken en ontwikkelen. Hun frisse ideeƫn vertegenwoordigen de stem van een nieuwe generatie stadsbewoners en hebben als doel een duurzamer en inclusiever leefmilieu voor iedereen te creƫren.

Kom naar DDW 2024 om de ideeƫn te zien, feedback te geven en mee te helpen hun volgende stappen vorm te geven. Na het evenement zullen de deelnemers deze feedback verwerken terwijl ze hun projecten verder ontwikkelen richting realisatie.

Dit project maakt deel uit van het Jong Cultuur-programma en is mogelijk gemaakt door Gemeente Eindhoven.

DEMO: De Plek Waar Ideƫn Tot Leven Komen

DEMO is meer dan alleen een plek ā€“ het is een creatief platform in Eindhoven waar jonge makers, denkers en ontdekkers hun ideeĆ«n kunnen testen. Of je nu een workshop wilt geven, een evenement wilt organiseren, een product wilt testen of een tentoonstelling wilt opzetten, DEMO biedt de ruimte om jouw ideeĆ«n tot leven te brengen.

Bij DEMO geloven we dat geen idee te gek is. Vaak komen ideeĆ«n niet van de grond door obstakels zoals geld, ruimte, tijd of publiciteit. Wij streven ernaar deze barriĆØres weg te nemen. DEMO biedt gratis ruimte en een ondersteunende omgeving waar je jouw ideeĆ«n kunt uitproberen zonder de gebruikelijke zorgen.

De DEMO-formule:

IDEE: Of het nu een workshop, evenement, product of tentoonstelling is, we moedigen je aan om het te testen. Geen idee is te wild.
RUIMTE: DEMO biedt gratis ruimte om jouw concept uit te proberen en te zien hoe het in de praktijk werkt.
MENSEN: Verbind je met een community van jonge makers, denkers en ontdekkers in Eindhoven. Deel ideeƫn, werk samen en groei.

Heb je een idee dat op realisatie wacht? DEMO is de plek waar het werkelijkheid kan worden. Sluit je aan bij onze community door contact met ons op te nemen.

Over DEMO

DEMO is meer dan alleen een plek ā€“ het is een creatief platform in Eindhoven waar jonge makers, denkers en ontdekkers hun ideeĆ«n kunnen testen. Of je nu een workshop wilt geven, een evenement wilt organiseren, een product wilt testen of een tentoonstelling wilt opzetten, DEMO biedt de ruimte om jouw ideeĆ«n tot leven te brengen.