Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Touch Planet

Welkom op een speeltuin voor het gevoel van aanraking

Linkage Mega — © Magnet

Magnet, een designcollectief uit Japan, presenteert "Touch Planet", waar haptische spellen en experimenten worden getoond, ontwikkeld in samenwerking met Hayato Tabata, een doofblinde haptische ontwerper. In deze ervaring wordt het publiek een haptische avonturier. Doe mee en ontdek de fascinerende!

Een haptisch avontuur voor iedereen

"Touch Planet" is een speeltuin voor het gevoel van aanraking. Het publiek zal een verscheidenheid aan haptische spellen ervaren en deelnemen aan communicatie-experimenten door middel van aanraking.

Het is niet erg als je verlegen bent. Wanneer je naar deze planeet komt, zul je zeker samen genieten van ongekende communicatie. Iedereen in de wereld kan deelnemen en plezier hebben. Laten we samen op een haptisch avontuur gaan.

Een samenwerking met een haptische ontwerper

In deze tentoonstelling werken we samen met Tabata Hayato, een doofblinde haptische ontwerper. Hij communiceert via haptische methoden: tactiele gebarentaal en vinger-Braille. Hij leeft werkelijk in een wereld van aanraking. De tactiele wereld die hij beschrijft, is ongelooflijk rijk en levendig.

"Aanraking brengt een breed scala aan sensaties over. Door simpelweg iemands hand vast te houden, kun je niet alleen de betekenis achter hun woorden voelen, maar ook hun emoties en gevoelens," legt hij uit.

Vanuit de vraag of we de rijkdom van communicatie via aanraking met meer mensen konden delen, begon ons project.

Voor een planeet waar we echt samen spelen

We hebben veel soorten verschillen: geslacht, leeftijd, beperkingen, enzovoort. Sommigen laten deze verschillen ons verdelen en lijden veroorzaken. Hoe kunnen we deze verschillen overwinnen en ons als één verenigen?

Tijdens DDW24 creëren we een plek waar verschillende mensen kunnen genieten van interactie met elkaar en zich kunnen verenigen, ongeacht geslacht, leeftijd, of beperkingen.

We zullen een manier van communicatie verkennen door middel van aanraking, een zintuig dat door iedereen kan worden gedeeld. Van hieruit zal een nieuwe vorm van taal ontstaan die door iedereen kan worden gedeeld en zich zal uitbreiden.

Play video

Over MAGNET

Magnet is een ontwerpcollectief gespecialiseerd in communicatie uit Japan. We hebben unieke manieren van interactie tussen mensen gecreëerd die verschillen overbruggen. Onze ontwerpaanpak is gericht op onderzoek naar de manier van communicatie die iedereen kan delen en het vormgeven van ideeën waar we echt van kunnen genieten met elkaar. Natuurlijk zijn speelsheid en humor onmisbare ingrediënten voor onze projecten.

Touch Coaster — © Magnet

Linkage — © Magnet

Touch Match — © Magnet

Touch Park — © Magnet