Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Solar Design Contest for Public Co-working Spaces

Showcase van de mogelijkheden van Mass Customised PhotoVoltaïsche materialen

Solar Contest poster — © SUPSI

SUPSI en MC2.0 presenteren de wedstrijd “Solar Design for Public
Co-working Spaces”. Dit laat de cruciale wisselwerking tussen zonne-energie en gebouwen zien bij het creëren van multifunctionele zonnearchitecturen met het gebruik van zonne-energie als bouw- en ontwerpmateriaal.

Solar design contest

Voor de wedstrijd “Solar Design for Public Co-working Spaces” werd aan deelnemers gevraagd om een ​​tijdelijke co-working ruimte te ontwerpen waarin een flexibele en lichtgewicht fotovoltaïsche folie geïntegreerd is in een of meerdere technologische systemen zoals schaduwsystemen, gevels, daken, straatmeubilair, etc.
Dit paviljoen verzamelt de 3 beste projecten van deze wedstrijd en toont de Mass Customization 2.0 technologie.

Mass Customization 2.0

Mass Customization (MC2.0) is een nieuw productieconcept van fotovoltaïsche producten, gebaseerd op slim ontworpen halffabricaten. Hiermee wordt aangetoond hoe geautomatiseerde productie van geïntegreerde PV (IPV)-elementen met behulp van de mass customization-benadering een kostendoorbraak kan opleveren in IPV in de bouwsector.

Over SUPSI and Mass Customization 2.0

Het doel van het SUPSI BIPV-team is om de marktimplementatie van geïntegreerde fotovoltaïsche systemen te bevorderen, waarbij het duurzame gebruik ervan wordt bevorderd, in overeenstemming met de regelgeving en de meest geavanceerde kwaliteitscriteria.
Mass Customization (MC2.0) is een Europees Horizon2020-project. Het consortium brengt experts op het gebied van PV grondstoffen, productie technieken, bouwelementen, logistiek en marktimplementatie samen.
Pilotline @BIC — © Bart van Overbeeke
Partners