Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Snaplings - Modular Children's Clothes

Minimaliseer textielafval, maximaliseer plezier met modulaire kinderkleding

by Studio BOXQ

Snaplings vernieuwt kindermode met een modulair systeem dat duurzame basisoutfits uitbreidt met aanpasbare modules. Het past zich aan dagelijkse behoeften aan, vermindert textielafval en bevordert creativiteit. Het open-source ontwerp maakt upcycling eenvoudig en stimuleert duurzaamheid.

Achtergrond

Snaplings pakt de milieu-impact van fast fashion in kinderkleding aan, waarbij snelle groei leidt tot frequente aankopen en overmatig textielafval. Door een modulair kleding systeem aan te bieden, stelt Snaplings ouders in staat te investeren in duurzame basisoutfits die zich aanpassen aan de behoeften van hun kind. Dit vermindert de noodzaak van constante nieuwe aankopen en verlengt de levensduur van elk kledingstuk. Door te focussen op strategische modulariteit bevordert Snaplings duurzaamheid door hergebruik en creativiteit in kindergarderobes te stimuleren. Het ontwerp draagt bij aan het behoud van hulpbronnen en helpt ouders en kinderen bewuster om te gaan met hun kledingkeuzes.

Strategische Modulariteit en Collecties

Snaplings draait om een goed ontworpen strategisch verbindingensysteem dat duurzame basisoutfits uitbreidt met aanpasbare, speelse modules. Met strategisch geplaatste bevestigingspunten kan de kleding eenvoudig worden aangepast en uitgebreid om aan de dagelijkse behoeften te voldoen. Deze modulaire structuur vermindert textielafval door de levensduur van kledingstukken te verlengen en voortdurende aanpassingsmogelijkheden te bieden. De collecties, zoals de "Everyday Collection" en de "Fantasy Collection," bieden verschillende thema's die kinderen aanmoedigen hun individualiteit en creativiteit te uiten. Door slechts een paar basisoutfits te combineren met meerdere modules, zijn eindeloze looks mogelijk, wat zowel functionaliteit als plezier ondersteunt.

Open Source en Upcycling

Snaplings gaat nog een stap verder door een open-source snap-systeem te integreren dat upcycling stimuleert. Dit systeem stelt ouders en kinderen in staat hun kleding te personaliseren en oude of beschadigde kledingstukken om te vormen tot nieuwe, functionele stukken. DIY-kits geven gebruikers de mogelijkheid om hun eigen uitbreidingen te creëren, wat een cultuur van creativiteit en duurzaamheid bevordert. Het gestandaardiseerde ontwerp van het snap-systeem zorgt voor compatibiliteit tussen alle kledingstukken, waardoor eindeloze mogelijkheden voor aanpassing en hergebruik ontstaan. Deze aanpak vermindert niet alleen textielafval, maar versterkt ook de verbinding met duurzaamheid en creatief hergebruik, terwijl mode een interactieve en leuke ervaring voor kinderen wordt.

Over Studio BOXQ, Mariya Molotnikova

Studio BOXQ is een mobiele ideatiewerkruimte die innovatieve ontwerpoplossingen ontwikkelt om sociale en ecologische verantwoordelijkheid te bevorderen en het bewustzijn van duurzame verandering te vergroten.