Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Manifold Encounter

3D-topografische puzzels die vluchtelingenkampen belichten en maatschappelijke integratie in Europa en Nederland symboliseren.

Installation Structure — © Temporary Office

Manifold Encounters is een interactieve installatie die de vluchtelingensituatie in Nederland en Europa belicht. Bezoekers werken met een 3D-topografische puzzel van vluchtelingenkampen, die symboliseert hoe vluchtelingen worden opgenomen in de Europese samenleving, wat integratie bevordert.

Immersieve Puzzelspel Ervaring

Manifold Encounters is een immersieve installatie die licht werpt op de voortdurende vluchtelingensituatie in Nederland en Europa. Centraal in de installatie staat een grootschalige, interactieve 3D-topografische puzzel, waarbij de stukken vluchtelingenkampen vertegenwoordigen die verspreid liggen over het Europese landschap. Bezoekers worden uitgenodigd om met deze puzzel te spelen, waarbij ze de gefragmenteerde kampen fysiek samenstellen en symbolisch integreren in de bredere geografische context van Europa en Nederland.

Maatschappelijke Verweving en Integratie

Terwijl deelnemers de puzzel in elkaar zetten, nemen ze actief deel aan een maatschappelijke reflectie, waarbij vluchtelingen metaforisch worden verweven in het weefsel van het continent. Deze tastbare ervaring moedigt bezoekers aan om de complexiteit van ontheemding, migratie en integratie te overdenken, en benadrukt het belang van inclusie en gedeelde ruimte.

Installatiepoortstructuur

Een poortwand, ontworpen om op grenshekken te lijken, verwelkomt bezoekers in het puzzelgebied en symboliseert het oversteken van grenzen naar Europa. Deze meeslepende overgang versterkt de ervaring, waarbij Manifold Encounters dient als een aangrijpend metafoor voor maatschappelijke integratie en het bevorderen van collectief begrip in Europa.

Over Temporary Office

Temporary Office is een ontwerpcollectief onder leiding van Vincent Lai en Douglas Lee. Het team heeft gewerkt aan projecten die de grenzen van architectuur, openbare ruimte, conservering en productontwerp overstijgen. Met een sterke focus op historisch onderzoek en precedent streeft Temporary Office ernaar om constructief te reageren op de voortdurend veranderende behoeften van onze omgeving, op een rationele maar speelse manier.
Partners