Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Fashion Tech

Fashion Tech Walk door studenten van Summa College en Fontys Hogeschool

Heartbeat: het hart — © Summa Fashion

Studenten van Summa Fashion en Fontys Engineering gingen samen aan de slag met een unieke uitdaging: verwerk (nieuwe) technieken in een high tech kledingstuk. Een semester lang werkten ze in groepen aan het project met als afsluiting de Fashion Tech Walk. Deze Tech Walk ervaar je tijdens DDW!

Heartbeat

Volg je hart, want dat klopt en toon je ruggengraat wanneer het nodig is: dat is wat Summa Fashion studenten Ting Ting Ye en David Klaassen laten zien met hun kledingstuk 'Heartbeat'. De jurk verbeeldt de ruggengraat en het hart van de mens. Zelfs de circulatie is door middel van een pompsysteem te zien. Want hoe anders we er van buiten ook uitzien, van binnen zijn we allemaal mensen.

Fashion Tech installatie: AUSLĂ„NDER

Summa Fashion talenten Victoria, Ellis en Martje combineerden mode, techniek en een flinke dosis creativiteit om een mechanisch kledingstuk te ontwerpen en maken. Met als resultaat de bijzondere multimedia installatie 'AUSLĂ„NDER'.
"What doth maketh thee feeleth like the AUSLÄNDER”

“Wat u doet voelen als de 'AUSLÄNDER” is een verbintenis tussen het tastbare en de vierde dimensie. Of iets wat daarop lijkt. Het raakt vlakken die voor sommigen als irrelevant of zelfs als onwaar geacht worden...

Visual realm: Victoria Bouduèn
Bodysuit en decor: Ellis Smits
Harness: Martje van der Elzen

The Angel's Dress

Hoe erg je ook probeert om je te gedragen als een engel, je emoties kunnen altijd de overhand krijgen en je in een duivel veranderen. Dat is wat Fontys Engineering studenten Diana Zolotareva, Mandy Sekeris, Jesse van de Laar en Romee van den Broek met 'the Angel's Dress' laten zien. De prachtige jurk met bewegende vleugels licht hemels op. Maar net als je emoties kan de jurk ook ineens omslaan en haar duivelse kant laten zien.

Over Summa Fashion and Fontys Engineering

Summa Fashion stoomt studenten klaar om van mode hun beroep te maken. Dit gebeurt vaak door middel van leuke samenwerkingen, zoals die met Fontys Engineering. Fontys Engineering is de thuisbasis voor technische opleidingen in Eindhoven. Tweedejaarsstudenten van de verschillende opleidingen werkten samen aan het Fashion Tech-project, een unieke kans om hun technische vaardigheden toe te passen in de modebranche.

Heartbeat: de ruggengraat — © Summa Fashion

AUSLÄNDER — © Summa Fashion

The Angel's Dress — © Photodette

Partners