Zoeken

Sluit zoeken
Amphoras VIII, VI & II — © Theo Galliakis

'Amphora' herinterpreteert de oude Griekse amfora met behulp van inox, staal en koper. Het dient als een modern aanbod aan de hedendaagse 'goden', waarbij thema's van weelde worden verkend en oude symboliek wordt gemengd met hedendaagse kunst.

Herinterpretatie van de antieke Griekse Amfora

Amforen werden in het oude Griekenland oorspronkelijk gebruikt voor het transport en de opslag van wijn en water. Ze werden ook als prijs gegeven tijdens de Panathenaeïsche feesten. Er is echter een minderheid van gouden amforen (goud als symbool van koningschap en verbinding tussen mensen en goden) en kraters, die als geschenk werden gegeven aan verschillende goden en godheden, om gunsten en zegeningen te vragen of gewoon om hun bewondering te tonen.

In een wereld van overdaad en weelde is deze "gouden" amfora mijn soort aanbod aan hedendaagse "goden".

Gemaakt van inox, staal, aluminium en koper.

Over Theo Galliakis

Theo Galliakis is geboren en getogen op Kreta en heeft een dubbele master in Architectuur (Aristoteles Universiteit van Thessaloniki, 2018) en Geo-Design (Design Academy Eindhoven, 2023).

Momenteel woont Galliakis in zowel Griekenland als Frankrijk en manifesteert zijn werk de "eenvoudige uitdrukking van complexe gedachten", zoals Donald Judd ooit zei. Zijn aanpak benadrukt spiritualiteit, licht en lokaliteit, altijd met oog voor menselijke schaal en verhoudingen.
Amphora IV — © Theo Galliakis
Strijp T+R area, Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30 , Map No. A2
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig