Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Collaborations for Future

Het laboratorium voor onverwachte klimaat samenwerkingen.

Wat gebeurt er als ontwerpers samenwerken met klimaatwetenschappers? Het nieuwe programma van Foundation We Are presenteert de samenwerking tussen ontwerpers en wetenschappers van Nederlandse klimaatinstellingen die nieuwe acties en methoden ontwikkelen om klimaatverandering aan te pakken.

Hoe kunnen we effectief samenwerken tussen disciplines aan maatschappelijke uitdagingen?

Collaborations for Future ontwikkelt innovatieve methoden en modellen om onverwachte samenwerkingen tussen ontwerpers en klimaatwetenschappers mogelijk te maken bij mondiale en lokale klimaatuitdagingen. Huidige moeilijke, complexe en onderling verbonden problemen vereisen een samenwerkende en dynamische aanpak. Afwijken van vooraf gedefinieerde uitkomsten en rollen creëert ruimte voor professionals uit alle disciplines om kritisch na te denken over wat hun professionele positie is ten opzichte van klimaatverandering. Dat is ongetwijfeld de grootste uitdaging van onze tijd – hoe zal ieder van ons een positie innemen en handelen ten aanzien van klimaatverandering? Welke toekomst zullen we samen opbouwen? Geen enkel individu heeft het antwoord, en toch hebben we dat allemaal.

Met Collaborations for Future heeft Foundation We Are een samenwerkingsopzet ontwikkeld, waardoor ontwerpers op persoonlijk niveau in contact kunnen komen met klimaatwetenschappers, zodat zij aspecten van de klimaatuitdaging op menselijke schaal kunnen aanpakken binnen hun eigen samenwerking. Op deze manier faciliteren zij organisaties die aan klimaatuitdagingen werken om ontwerppraktijken te integreren binnen

Een nieuwe gids over hoe je kunt samenwerken tussen sectoren!

Terwijl de ontwerpers zich richtten op hun samenwerkingen, ontwikkelde Foundation We Are een nieuw handboek over samenwerking, dat gelanceerd zal worden tijdens de Dutch Design Week. Het onderzoeksteam van We Are onderzocht wat een succesvolle samenwerking maakt, door verschillende manieren van samenwerken te analyseren – of het nu binnen een traditionele klantrelatie is of meer samenwerkingsgerichte partner modellen.

Deze kennis is samengevat in het nieuwe boek van We Are. In het handboek definieerden ze specifieke rollen, modellen en scenario's op basis van het onderzoek binnen Collaborations for Future. Het boek behandelt hoe je in kleine teams kunt samenwerken en identificeert de voorwaarden die nodig zijn voor vruchtbare en duurzame interdisciplinaire partnerschappen. Factoren zoals thematische overeenkomsten of overeenkomsten in praktijk beïnvloeden het succes van samenwerking aanzienlijk. In dit boek vind je de kennis, tools en samenwerkingsmodellen die Foundation We Are gebruikt om nieuwe projecten te initiëren en organisaties te adviseren die geïnteresseerd zijn in samenwerking met ontwerpers of het vormen van interdisciplinaire teams voor mondiale kwesties.

Over Foundation We Are

Stichting We Are werd opgericht in 2018 met als doel onverwachte samenwerkingen tussen de creatieve sector en experts op het gebied van maatschappelijke transities mogelijk te maken, te faciliteren en te onderzoeken.