Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

We design tomorrow

Ontwerp voldoet aan Green New Deal-regelgeving - Ontdek innovatieve voorbeelden van de Green Product Award!

Become a Green Future Club member — © Green Future Club

De Europese Green New Deal zal de manier waarop we producten ontwerpen en produceren, gebruiken en recyclen radicaal veranderen. Navigeer door best practices van circulaire mode en interieurvoorbeelden om de nieuwe regelgeving te verkennen (EPR, ESPR, Green Claims). Kijk achter het gordijn voor meer

Word fit voor de Green New Deal

Nu de Green New Deal-regelgeving dichterbij komt, is het cruciaal voor bedrijven en ontwerpers om zich goed voor te bereiden op de komende veranderingen. Centraal in deze veranderingen staat de richtlijn voor uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (EPR), die al van kracht is in Nederland en binnenkort zal worden uitgebreid naar alle EU-lidstaten. Deze regelgeving zal gevolgen hebben voor elk bedrijf dat betrokken is bij de productie, import en verkoop van goederen, met name in de mode-, verpakkings- en meubelindustrie.

Kampioen duurzaamheid: Bereid je voor op de Green New Deal met de Green Future Club en Green Product Award's Green Olympics! Net zoals Olympische atleten zich rigoureus voorbereiden op hun evenementen, moeten bedrijven “fit” worden voor de Green New Deal. Dit houdt in dat ze de nieuwe vereisten rond repareerbaarheid, recycling en terugnamesystemen moeten begrijpen en implementeren. Innovatie in productontwerp, voorlichting over naleving, netwerken met industrie-experts en consultancydiensten zijn van vitaal belang om met deze veranderingen om te gaan.

Ontdek de vijf ringen van duurzaamheid

Onze “Vijf Ringen” benadrukken de belangrijkste pijlers van duurzame transformatie:

Innovatie: Ontdek baanbrekende prototypes en materialen die traditionele praktijken uitdagen en die de toekomst van duurzaam design in mode, interieur en materialen laten zien.

Onderwijs: Neem deel aan interactieve trainingskampen en -sessies om essentiële kennis op te doen over duurzame praktijken, veranderingen in de regelgeving en strategieën om duurzaamheid in uw werk te integreren.

Netwerken: Kom in contact met marktleiders, ontwerpers en duurzaamheidsexperts om samen te werken, ideeën uit te wisselen en de duurzaamheidsagenda te bevorderen.

Consultancy: Krijg deskundig advies over nieuwe regelgeving en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en bereid uw bedrijf voor op de Green New Deal.

Groene trends: Ontdek ons Green Trend Book 2024, met 300 pagina's aan topprojecten in 14 prijscategorieën. Stuur uw groene oplossing uiterlijk 16 november in om mee te doen aan de Groene Olympische Spelen van de Green Product Awards 2025.

Play video

Over Green Future Club

De Green Product Awards worden georganiseerd door de non-profit Green Future Club, die zich richt op netwerken, het uitwisselen van ervaringen en het opleiden van belanghebbenden. Hiertoe organiseert de club trainingen, gezamenlijke tentoonstellingen en de ontwikkeling van duurzame proefprojecten. Daarnaast worden studenten en afgestudeerden ondersteund met de Green Concept Award en het Green Cells Program.

Apply to the Green Product Award 2025 — © Green Future Club

Apply to the Green Concept Award 2025 — © Green Future Club

Sign up for Training Camps — © Green Future Club

Partners