Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Where Feminine meets Masculine

Een duurzaam fashion project waar mannelijkheid en vrouwelijkheid samen voegen in vormen en elementen.

The football girl — © Erick villalobos

Ik nam mijn fascinatie voor de vrouw mee en probeerde outfits te maken waar vrouwen zich veilig en sexy in kunnen voelen door supervrouwelijke stukken te combineren met mannelijke elementen. Ook probeer ik mensen de schoonheid weer te laten zien in dingen waarvan ze de schoonheid niet meer zien.

Soof Maria Stoop, duurzame mode, waar mannelijkheid en vrouwelijkheid samen komen

Hoe zou onze relatie met kleding veranderen als we wisten dat kleding tientallen jaren in ons leven zou blijven? Dan moeten we bedenken hoe we goed voor de kleding kunnen zorgen, zodat de kleding ook voor ons kan zorgen. Dat is wat onze grootouders deden: zij zagen de waarde van de kleding en zouden de kleding jarenlang dragen. Het meest duurzame dat je kunt zijn, is door gebruik te maken van wat we al hebben. daarom gebruikte ik voor één outfit de oude blouses van mijn opa, om ze een nieuw leven te geven met een nieuwe waarde. Ik raakte geïnspireerd door houthakkersblouses. Ik probeerde het te transformeren in vrouwelijke patronen en vormen gecombineerd met een mannelijke sfeer.

In onze samenleving creëren we dingen om simpelweg weg te gooien, in onze samenleving produceren we veel afval. We vergeten dat ze nuttig of herbruikbaar kunnen zijn en in deze kleine collectie probeer ik mensen de schoonheid weer te laten zien in dingen die mensen niet langer zo mooi vinden. Ik gebruikte alleen tweedehands kleding. Duurzaamheid is het allerbelangrijkste in mijn werk en dit project. Wat als we ons perspectief zouden veranderen? Ik zag de verschillende kleuren, vormen en texturen, ik zag stoffen, ik stel me hun schoonheid voor en creëer daaruit en wil dan ook vrouwen zich veilig laten voelen in de kleding die ik maak. Voor de andere outfit gebruikte ik alleen een oud voetbalshirt, omdat voetbal opgroeien met alleen vrouwen aan mijn zijde iets ver van mij verwijderd was en verbonden was met mannelijkheid. De laatste outfit is geïnspireerd op een kantooroutfit voor mannen, maar dan net iets vrouwelijker en sexyer. Als vrouw in de samenleving heb je het gevoel dat je een object bent of dat mensen alleen naar je lichaam kijken, dus voor wat extra empowerment zit er een kleine verrassing onder de outfit;)

Over Soof Maria Stoop

Kriz heeft een thema en expositie die in het teken staan ​​van upcycle, recycle en slow fashion. Het is verbazingwekkend dat ze er meer licht in brengen en ik ben dankbaar dat ik er deel van uit mag maken en mijn werk kan laten zien.

The woodcutter wife — © Steven hall

The office boss — © Erick villalobos

The office boss — © Erick villalobos

The woodcutter wife — © Steven hall