Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

NaTra, nature translations in ceramic

NaTra, Brengt de essentie van natuurlijke elementen in sculpturen en installaties, geïnspireerd door de schoonheid en complexiteit van de natuur.

Table lamp sculpture.

Nature Translations (NaTra) is de kunst van Juna Miedema, die natuurlijke elementen naar binnen haalt. Door onderzoek vangt NaTra details en vertaalt deze naar keramische sculpturen. Deze variëren van werken die in de ruimte integreren als installaties tot handgemaakte, gedetailleerde sculpturen.

De connectie tussen kunst en natuur

De naam Nature Translations spreekt voor zich: alle sculpturen zijn geïnspireerd door natuurlijke elementen, voornamelijk planten. Deze werken zijn het resultaat van een wetenschappelijk onderzoek naar de impact van natuur op de geestelijke gezondheid, gecombineerd met een beeldend onderzoek naar de vormen en structuren van planten.

Om tot deze sculpturen te komen, worden de vormen van beplanting volledig ontleed. Dit proces begint op microscopisch niveau, waarbij de fijnste structuren worden ontworpen, en strekt zich uit tot de algehele vorm van de natuurlijke inspiratiebronnen. Door middel van een proces van herinterpretatie en doorvertalingen, ontwikkelen de sculpturen een eigen identiteit.

Ze verbinden mensen op subtiele wijze met de schoonheid en complexiteit van de natuurlijke wereld, door de natuur naar binnen te brengen zonder daarbij directe natuurproducten te gebruiken. Haar sculpturen hebben de perfecte combinatie van aandacht trekken door herkenning en het aandacht behouden door middel van associaties en fascinaties.

Over Juna Miedema

Juna Miedema (2001) is een ruimtelijk ontwerper en kunstenaar uit Arnhem, Nederland. In haar werk streeft ze ernaar mensen te verbinden met de schoonheid van de natuur. Haar fascinatie voor de natuur komt tot uiting in haar aanpak. Ze baseert haar werk op wetenschappelijk onderzoek, gecombineerd met onderzoek naar natuurlijke elementen. Deze aanpak leidt tot gedetailleerde structuren, handgemaakte sculpturen en visueel onderzoek, wat helpt de unieke identiteiten in haar werk te creëren.
Vase sculpture