Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The Next Bite

het speculatieve voedselpakket in de toekomst

‘The Next Bite’, the futuristic food pack — © Man Wai Chui

The Next Bite is een speculatief voedselpakket, gevormd door de urgente voedselcrisisvoorspellingen. Het speculeert dat in 2080, vooruitgang in genetisch gemodificeerd voedsel kan leiden tot 'over-voeding' en stelt voor om voedingsstoffen uit menselijk afval als duurzame oplossing te benutten.

Toekomstig voedselpakket

The Next Bite is een speculatief voedselpakket en futuristisch voedselsysteem in 2080, gevormd door de huidige urgentie rond voorspellingen van voedselcrises. Het voedselpakket biedt een wekelijkse rotatie met twee opties: BASICOO, dat een overvloed aan voedingsstoffen bevat, gecreëerd met genetisch gemodificeerde technologie, en POOCOO, gemaakt van hergebruikte overtollige voedingsstoffen uit menselijke uitwerpselen.

The Next Bite laat zien dat de vooruitgang in genetisch gemodificeerde voedseltechnologie kan leiden tot 'over-voeding'. De meeste mensen nemen slechts 50-75% van de voedingsstoffen op en scheiden de rest uit. Door te onderzoeken hoe voedingsstoffen de eigenschappen van ontlasting beïnvloeden, stelt het project voor om voedingsstoffen uit menselijke uitwerpselen te gebruiken als een duurzame voedselbron, met mogelijkheden voor gebruik in ontwerp- en bouwmaterialen.

Het The Next Bite-project wordt tastbaar gemaakt via 3D-software en specifieke parametrische data. Het reflecteert op individuele voedselconsumptiepatronen en gewoonten, en hergebruikt de relatie tussen voedsel en menselijk afval.

BASICOO & POOCOO

BASICOO is een wetenschappelijk samengesteld voedselpakket met vier smaken uit genetische manipulatie en voedingsrijk verrijkte consumptiegoederen, ontworpen voor menselijke behoeften; het bevat vier genetisch gemodificeerde smaken: Popping Tomato, Blu Salmon, Candy Rocket en Jelly Rice.

POOCOO is een revolutionair voedselpakket dat voedingsrijk excrement hergebruikt tot een eetbare, duurzame maaltijd. Het maakt gebruik van de unieke eigenschappen van de menselijke darm om te voldoen aan de dagelijkse voedingsbehoeften van de mens.

Play video

Over Man Wai Chui

CHUI² is een multidisciplinaire ontwerper en toekomstdenker met een sterke basis in esthetiek en digitaal ontwerp, een achtergrond in ruimtelijk ontwerp, ervaring bij een tentoonstellingsstudio in Hong Kong en een merkontwikkelingsstudio in Londen. Ze heeft een unieke vaardigheid om grenzen te verleggen door de digitale ontwerpwereld te visualiseren. Haar praktijk omvat speculatieve wereldopbouw, food design, narratief ontwerp en kunstmatige intelligentie, terwijl ze een speels element behoudt.

Four flavours of each BASICOO & POOCOO — © Man Wai Chui

BASICOO & POOCOO package with label — © Man Wai Chui

‘The Next Bite' website — © Man Wai Chui