Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Re-bubble

Het verkennen van sociale netwerken binnen het stedelijk weefsel

Re-bubble — © Studio Mieke Meijer

De gemeente Eindhoven organiseert sinds drie jaar een verdiepend programma tijdens de Dutch Design Week. Het doel is om met design oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken. Dit jaar ligt de focus op de snelle groei van de stad en de invloed daarvan op sociale cohesie.

Verbondenheid onderzocht

Studio Mieke Meijer en De Ruimdenkers hebben in opdracht van de gemeente Eindhoven een installatie ontworpen die gesprekken op gang brengt over hoe mensen met elkaar in contact komen. Deze installatie richt zich op het onderzoeken van persoonlijke netwerken: hoe deze zijn opgebouwd en hoe ze verbonden zijn met andere netwerken, zoals die van de buurt waarin je woont.

Vragen als "Wie kent wie?", "Hoe kom je elkaar tegen?" en "Wie zou je vaker tegen willen komen?" staan hierbij centraal. Door inzicht te krijgen in deze netwerken, kunnen nieuwe kansen zichtbaar worden die bijdragen aan de verbinding binnen de buurt, wijk en stad als geheel. Dit veldonderzoek vond in augustus en september plaats in de Eindhovense wijken Meerhoven en Erp (Mensfort).

Over Eindhoven municipality

De gemeente Eindhoven werkt aan het welzijn van alle inwoners. We gebruiken design en design research in verschillende projecten om oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken en thema’s die spelen in de stad.