Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Aluminium Interactive Cabinet

De verborgen metgezellen geven het huis een nieuwe invulling door verrassingen, en transformeren het alledaagse in magische wonderlijke sferen.

Aluminium Interactive Cabinet — © Jingnyu Wang

Mijn ontwerpproject introduceert speelse en onverwachte elementen in huishoudelijke artikelen, die een bron van humor worden. Geïnspireerd door mijn onderzoek naar emotioneel en interactief design, streef ik ernaar om objecten te creëren die een gevoel van kameraadschap en intrige oproepen.

Projectverhaal

In een wereld waarin we dingen snel produceren en in een omgeving die de nadruk legt op pragmatisme, wordt de manier waarop mensen omgaan met alledaagse voorwerpen steeds homogener. Daarom wil ik ruimtes in huis creëren waar we mensen kunnen verrassen met de manier waarop we omgaan. en gebruik alledaagse voorwerpen als voertuig om een ​​gevoel van humor, frisheid en iets anders te ervaren. Ik zal het praktische en het leuke, het dynamische en het statische in evenwicht brengen, door mechanische structuren op te nemen en me te concentreren op het creëren van het gevoel dat daar is Er wonen andere wezens in het huis. Wanneer de gebruiker de deur van de opbergkast opent, gaat een kleine deur erboven dicht. Wanneer de gebruiker de deur sluit en weggaat, gaat de kleine deur erboven langzaam open alsof de andere wezens proberen eruit te komen terwijl de gebruiker weg is. Een ladder gemaakt van zacht touw op de poten van de tafel eronder is de doorgang waar dit onbekende wezen naar toe kan gaan. Om de ernst van de hele metalen kast te doorbreken, zijn er enkele zachte details toegevoegd, geïnspireerd door Hayao Miyazaki anime De geheime wereld van Arrietty.

Projectproductie

De hoogte en breedte van het werk zijn gebaseerd op de gemiddelde lengte van de ondervraagde gebruikers om een ​​soepel gebruik te garanderen. De verhoudingen van de kast zijn vele malen herhaald en de verhoudingen zijn vele malen geverifieerd door middel van computer 3D-modellering en lasergraveermodellen.
De dikte van de aluminiumplaat is zorgvuldig geselecteerd om de stevigheid te garanderen en tegelijkertijd het gewicht tot een minimum te beperken. De verwerkingstechnologie die nodig is voor de kast is metaallasersnijden en CNC. Zolang er een bronbestand is, kan de aluminiumplaat snel worden gesneden uit en kan na het buigen in massa worden geproduceerd. Het werk is eenvoudig te demonteren en kan door één persoon worden voltooid, wat geschikt is voor transport.

Materialen en milieu

Gerecycleerde aluminiumproducten kunnen direct worden gerecycled met behulp van gerecyclede materialen zonder dat ze hoeven te worden gesmolten, wat het energieverbruik vermindert. Volgens statistieken kan het hergebruik van aluminium meer dan 90% van het energieverbruik besparen, wat de vraag naar elektriciteitsbronnen aanzienlijk vermindert. Bovendien kan het recyclen van aluminiumproducten ook de uitstoot van koolstofdioxide verminderen. En aluminium is licht, wat de transportkosten verlaagt.
De buigverwerkingsmethode is ook milieuvriendelijk en vereist niet meer elektriciteit.

Play video

Over CRERE

Crere Studio: waar creativiteit en functionaliteit samenkomen
Crere Studio, opgericht door Jingyu Wang, is gespecialiseerd in innovatief design voor huishoudelijke artikelen en brengt leven in alledaagse voorwerpen door:
Inspiratie te putten uit alledaagse elementen
Storytelling te gebruiken als creatieve gids
Toe te passen verwerkingstechnieken
Humor en verrassing in functionele voorwerpen te brengen

Making process — © Jingnyu Wang

Open and Close the door — © Jingnyu Wang

The small house on the top — © Jingnyu Wang

Aluminium Interactive Cabinet — © Jingnyu Wang