Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Base

Statement piece meubels voor uitgesproken interieurs

Base clothes rack

Base is een groeiende collectie waarin Lisanne Meester haar fascinatie voor constructieve elementen en materialen toont. Tijdens DDW voegt zij een zitmeubel toe aan deze collectie. Ze werkte voor dit meubel samen met Ilse Evers van Eversom. Ze presenteren hun werk bij Kelderman en Van Noort.

Samenwerking en duurzaamheid als uitgangspunt

Lisanne ontwierp dit tweede meubel in haar Base collectie in samenwerking met Ilse Evers van Eversom. De ontwerpers hebben hun liefde voor materiaal en de kwaliteiten en mogelijkheden ervan samengevoegd tot één meubelstuk. Dit heeft geleid tot een mooie combinatie van aluminium, gerecycled beton en afgedankte brandweerslangen.

Uitgedaagd door Ilse is Lisanne op zoek gegaan naar een duurzamer beton. In haar zoektocht is het gelukt om haar onderdelen nu te vervaardigen van een mix waarbij 100% van het beton gerecycled is. Het aggregaat is vermalen puin vanuit panden die gesloopt worden en ook het cement wordt hieruit herwonnen door middel van een unieke techniek. Ook het gebruikte aluminium is gerecycled. Voor de zitting geldt: de afgedankte brandweerslangen kunnen hun oorspronkelijke functie niet meer uitvoeren, maar zijn een ontzettend hoogwaardig en sterk materiaal dat nog vele andere toepassingen kan krijgen. Ilse maakte voor het meubel een zitting met een nieuwe techniek. Ze gebruikt de randen van de slangen en ‘tuft’ deze door het aluminium raster heen. Het hele meubel is weer volledig uit elkaar te halen door verbindingen met bouten en moeren.

Base: een basis voor de toekomst

Deze Base collectie dankt zijn naam aan twee elementen. Niet alleen omdat deze meubels letterlijk een sterke basis hebben, maar vooral ook omdat het de basis vormt voor waar Lisanne Meester met haar studio naartoe wil groeien. Een studio voor statement piece meubels die kunnen worden toegepast in uitgesproken interieurs, zoals retail omgevingen of hotels. Als je op zoek bent naar een echte visuele aandachtstrekker voor jouw ruimte, merk of visie dan ben je bij Meester aan het juiste adres!

Driven by Purpose - Driving Dutch Design

Lisanne Meester presenteert haar werk binnen de expositie Driven by Purpose bij Kelderman en Van Noort. Deze expositie komt voort vanuit Driving Dutch Design, dit is het professionaliserings- en netwerkprogramma van Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), Dutch Design Foundation (DDF) en Stichting Stokroos dat gedreven ontwerpers op weg helpt in de wereld van het creatief ondernemerschap. De diverse groep met ‘Drivers’ presenteren hun werk met de focus op hun ‘purpose’, waarmee ze het belang of de oorsprong van hun drijfveren als ontwerpers naar buiten brengen.

Over Lisanne Meester Design

Lisanne Meester is ontwerper en maker van statement pieces voor uitgesproken interieurs. In haar ontwerpen laat ze graag constructieve elementen en materialen zien die anderen misschien proberen te verbergen, zoals grote bouten en moeren, beton en aluminium. Ze gebruikt deze elementen als kenmerkende ontwerpkeuzes.