Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Regeneration: From the Source

Regeneration: From the Source β€” Β© Anwyn Howarth

Na de verkenning van regeneratieve mode vorig jaar – een holistische benadering die earth care, people care en fair share centraal stelt – richt de tentoonstelling zich dit jaar specifiek op de bron.

Wat kunnen bronnen ons leren?

Bronnen vormen de basis van ons bestaan. Het is de oorsprong waaruit materialen, kennis, ervaringen en zelfs het leven zelf voortkomen. Of het nu gaat om iets tastbaars of iets immaterieels – zoals een verhaal, een zaadje, een herinnering, een persoon of een ander levend wezen – een bron kan ons veel leren, als we bereid zijn goed te kijken. In deze tijden wordt steeds duidelijker dat bronnen niet onuitputtelijk zijn. Hun toekomst hangt af van hoe wij er gezamenlijk mee omgaan. Zonder samenwerking en verantwoordelijkheid zullen vele waardevolle bronnen verdwijnen.

Het stimuleren van regeneratie in mode door middel van ontwerp en onderzoek

New Order of Fashion presenteert nieuwe perspectieven door de ontwerpen van de nieuwste generatie modeontwerpers te tonen. Naast de jaarlijkse selectie van veelbelovende ontwerpen van talenten van nationale en internationale academies, laat NOOF dit jaar ook het werk zien van studenten en onderzoekers uit de North Plus Collaboration. Deze samenwerking tussen Aalto University (Finland), de Iceland University of the Arts en de Estonian Academy of Design richt zich op baanbrekend onderzoek naar de mogelijkheden van zeewier.

Regeneratie in de praktijk: ontdek, leer en creΓ«er

Tijdens de tentoonstelling is er ook een interactief programma voor het publiek. Zo hosten we een speciale TexTalk x NOOF paneldiscussie genaamd 'Regeneratie door de ogen van Zeewier.' Gedurende de week organiseren we diverse activiteiten, zoals zeefdrukken met inkt op basis van zeewier en Anthotyperen (drukken met lokale, plantaardige kleurstoffen). Bezoek onze website en instagram voor het gehele programma.

Over New Order of Fashion LAB

New Order of Fashion (NOOF) is een platform voor talentontwikkeling en onderzoek dat mode- en textielontwerpers. NOOF biedt hen toegang tot de juiste kennis, tools en een groot netwerk om hun studio vanaf de start duurzaam in te richten. Het NOOF LAB in Eindhoven beschikt over materialen en machines waarmee ontwerpers onderzoek kunnen doen naar duurzame, circulaire en regeneratieve ontwerptechnieken voor mode op basis van textielambacht.