Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The Body Project

The Body Project — © Katja Prins

The Body Project” is een doorlopende dialoog tussen verschillende makers, hun werk en de focus op het lichaam en het her-contextualiseren van sieraden door de relatie met het lichaam als kader te onderzoeken en de relatie tussen het lichaam en het object te bevragen.

The Body Project

"The Body Project" is een voortdurende dialoog tussen verschillende makers, hun werk en de focus op het lichaam. Middels dit project willen wij veranderende perspectieven ten aanzien van het lichaam zichtbaar en bespreekbaar maken door het lichaam in te zetten als instrument, object en als performatief materiaal. Hiermee willen wij de context van sieraden opnieuw contextualiseren door de relatie met het lichaam als raamwerk onder de loep te nemen en de relatie tussen het lichaam en het object te bevragen en inzichtelijk te maken. Door middel van deze presentatie, willen we het vakgebied centraal stellen in de hedendaagse vraagstukken.
Samenwerkingsverbanden tussen makers uit verschillende disciplines, die zich bewegen op het snijvlak van verschillende disciplines, zoals, fotografie, performance, beeldende kunst en mode zullen tijdens de presentatie centraal staan. Het lichaam wordt in de ‘The Body Project’ vanuit verschillende perspectieven benaderd, zoals; cultuur, identiteit, objectificatie, ontmenselijking, machtstructuren, sociale engineering, het toekomst, het onderdrukte lichaam, het toekomstige lichaam (posthumanisme), het overbodige lichaam (robotica)

The Body Project

The Body Project deelnemers; Lisette Appeldorn, Christiaan Bastiaans, Celio Braga, Kristin Beeler, Yarina Dai, Bill Durgin, Loan Favan, Maaike Fransen, Naomi Filmer, Anke Huyben, Esther Jiskoot, Jeannette Knigge, Lucy Macrae, Chequita Nahar, Onno Poiesz, Katja Prins, Ana Rajcevic, Juvana Soliven, Elke de Sutter, Ton Zwerver

Over The body collective

The Body Collective is een kunstenaarsinitiatief, bestaande uit 3 kunstenaars / vormgevers (Chequita Nahar, Anke Huyben en Katja Prins) die samenwerken inzake het initiëren, organiseren en produceren van tentoonstellingen en andere evenementen zoals lezingen, talks, filmvertoningen etc. Wij ambiëren een toonaangevend platform te zijn voor dialoog en ontmoeting tussen vormgeving en beeldende kunst.
Sectie-C area, Hall 10 - L, Daalakkersweg 10 -22 , Map No. H11
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig