Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Anti-Text Café

Via ervaring bewustwording creëren over laaggeletterdheid.

1 op de 6 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Dit kan grote nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit en verwachting van leven, de werkgelegenheid en het algemeen welzijn. Het Anti-Text Café is ontworpen om via ervaring bewustwording te creëren over laaggeletterdheid.

Welkom in het Anti-Text Café

In het Anti-Tekst Café wordt gewerkt en gecommuniceerd zonder geschreven taal. Verbinding staat centraal en iedereen voelt zich welkom. Alle tekst in het café is vervangen door alternatieve communicatiemiddelen. Dit concept draait een aantal zaken om. In plaats van de uitdaging centraal te stellen, ligt de focus op plezier.

Het doel is om in een voor de doelgroep comfortabele setting in gesprek te gaan over het onderwerp laaggeletterdheid. Zo worden mensen zonder moeite met lezen en schrijven in verbinding gebracht met mensen die hier wel moeite mee hebben en halen we laaggeletterdheid als thema uit de taboesfeer. Daarnaast is er ruimte voor een heerlijk Bakkie040 koffie.

Bakkie040 op het ketelhuisplein wordt verzorgd door Springplank, een sociale organisatie die mensen helpt weer op de been te komen als ze in moeilijke tijden verkeren.

Over Yellowchess

Yellowchess is een strategie- en innovatiebureau. Wij ontwerpen doorbraken voor grote maatschappelijke uitdagingen en helpen organisaties deze te realiseren. Met onze ontwerpbenadering bieden we innovatieve oplossingen en krachtige strategieën, terwijl we alle betrokken belanghebbenden activeren.