Zoeken

Sluit zoeken
G1oboe - F#3viola — © PL Pompeï

Na een ontmoeting op de Salone del Mobile in Milaan herkenden Aptum Lighting en Studio Vocum een affiniteit die nu leidt tot een samenwerking. Een high-fidelity keramische geluidssculptuur die geluid, kleur en licht laat samensmelten om onze zintuigen te prikkelen.

Straling van geluid, straling van licht

“Vocum radiant” is een keramische high-fidelity geluidssculptuur gebaseerd op synesthetische kleurencombinaties. De vormen bootsen de sferische propagatie van geluid in lucht en de muzikale projectie van koperinstrumenten na en zorgen zo voor een unieke luisterervaring.
Dit jaar werd een samenwerking aangegaan met Aptum Lighting om het element licht op te nemen als een extra visueel en zintuiglijk materiaal.
In de tentoonstellingsruimte kun je genieten van deze samenwerking, samen met op maat gemaakte multichannel designs die zijn afgestemd op de architectuur en lichtomstandigheden van de installatieomgeving.

Play video

Over APTUM x Studio Vocum

Studio Vocum is een in Amsterdam gevestigde studio die producten en installaties ontwerpt waarin kleur en geluid samenkomen. Keramisch kunstenaar Pierluigi Pompei en akoesticus Adam Foxwell richtten de studio op in 2023. Studio Vocum levert custom multichannel designs die zijn afgestemd op de architectuur en lichtomstandigheden van de omgeving. Met behulp van audio spatialisatie en elke audio signaalverwerking voor het orkestreren en mixen van audio timbre door visuele kleur.

Colour Overview — © Niels Groenendijk

Bassoon Bb1 - Viola A4 — © Niels Groenendijk

C-2pianoforte - Ab2 viola / G1oboe - F#3viola — © Niels Groenendijk