Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

This Future is Currently Unavailable

Isola Design presenteert ruim 100 exposanten in het hart van de Dutch Design Week in vier inspirerende tentoonstellingen in Area 51 op Strijp S.

This Future is Currently Unavailable — © Isola Design

Area 51 is een uniek en one-of-a-kind skatepark waar een paar hoofdgebieden worden omgetoverd tot inspirerende design showcases, wat de perfecte speeltuin voor design creëert. De tentoonstellingen zijn geïnspireerd op het thema van Isola Design van dit jaar, This Future is Currently Unavailable.

This Future is Currently Unavailable

Isola Design laat zien dat design meer is dan alleen duurzaamheid, het is een medium voor het aanpakken van echte problemen. De kracht van gemeenschappen dient als leidraad voor ontwerpers, die experimenteren en samenwerken binnen alle velden en verschillende disciplines omarmen. Ze zoeken naar innovatieve oplossingen, terwijl ze weten dat design een collectieve impact moet hebben op zowel de planeet als de mensheid.

In het hart van het Isola Design-evenement, binnen de Disclosure-tentoonstelling, vinden talks, paneldiscussies met professionals uit de industrie, netwerkmogelijkheden en verschillende evenementen en feesten plaats.

Tevens zal het Area 51-café, een Isola Design ontmoetings- en praatruimte huisvesten. Ontwerper Ritsert Mans zal bestaande stoelen vervangen door zijn CBAR-stoelen, Shuffly plaatst hun Shuffleboard. Als achtergrond van de area komt een Moooi Carpets kunstwandtapijt, ontworpen door Ivi van Keulen.

Naast de tentoonstellingen in Area 51 werkt Isola Design samen met The Social Hub, een hybride hotel waar Social label haar 10-jarig jubileum viert met hun installatie Too Big to Fix.

Bezoek www.isola.design om het volledige programma te bekijken.

Exposities

DISCLOSURE

Met een iteratie van de Milanese showcase zal Disclosure een ruimte van 300 m² innemen in de kelder van het skatepark. Veertig onafhankelijke ontwerpers en ontwerpstudio's tonen hun unieke objecten en hedendaagse producten in thematische secties.

De innovatieve 3D-geprinte tentoonstellingssokkels van Vertico 3DP, een toonaangevend Nederlands bedrijf in 3D-printen, voegen een bijzondere dimensie toe aan de opstelling.

ROUTES TO ROOTS

Een reis door ontwerpen uit MENA-regio's en de wereld die erfgoed en de aarde behouden. De expositie richt zich op producten die voorouderlijke inspiratie en expertise combineren met geavanceerd vakmanschap waardoor traditie en innovatie worden overbrugt.

De tentoonstelling, die voor het eerst te zien was in Saoedi-Arabië voor Tanween 2023 en op de Milan Design Week, is het resultaat van de voortdurende samenwerking tussen Isola Design en The King Abdulaziz Center for World Culture - Ithra.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door het nieuwe consultancylab voor merken, organisaties en instituten, Isola Studio. De sokkels van de tentoonstelling, geproduceerd door Sofalca, zijn gemaakt van materialen van het Portugese kurkmerk GENCORK.

Exposities

FORMS UNFOLDING

Forms Unfolding richt zich op de kern van functioneel productontwerp en baanbrekende oplossingen op dit gebied, waarbij de principes worden benadrukt die uitzonderlijke producten definiëren, variërend van meubels en decoratie, zoals verlichting en zitmeubels, tot servies en meer.

De tentoonstelling presenteert een breed scala aan stukken, van traditioneel en industrieel ontwerp tot geavanceerde innovaties en aanpasbare oplossingen, en biedt een uitgebreid overzicht van huidige en toekomstige trends. Het Nederlandse Cooloo zal de tentoonstelling samenbrengen met flexibele en circulaire afwerkingen gemaakt van gerecyclede restmaterialen met hun gepatenteerde Endless Life®-technologie.

THE FLOOR IS YOURS

Een showcase van een dynamische mix van ontwerpers, ontwerpstudio's en productiebedrijven. Interieurarchitect Karel Bodegom, stylist Anya van de Wetering en curator Wisse Trooster hebben samengewerkt om een ​​stijlvolle tentoonstellingsruimte te creëren met hedendaagse designproducten, voornamelijk met Nederlands design.
Akoestische wandpanelen van Akupanel zullen de muren sieren en hun onlangs uitgebrachte Velvet Stone-panelen zullen de displayblokken vormen.

Over Isola Design

Isola Design Group biedt zichtbaarheid en kansen aan onafhankelijke ontwerpers, ontwerpstudio's en merken wereldwijd met zijn communityplatform voor ontwerpers en creatievelingen, en tijdens fysieke evenementen. De community van Isola kan exposeren in tentoonstellingen of onafhankelijke ruimtes, en zich presenteren op een wereldwijd podium in Europa, Saoedi-Arabië en de VAE.

Via Isola Studio hebben bedrijven toegang tot consultancydiensten, waaronder evenementenorganisatie en public relations.