Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

House of Thol - 10 years easy green living

Authentiek imperfect sinds 2014

Patella Crescenda - microgreen sprouting kit — © design: House of Thol / photo: Masha Bakker

House of Thol werd in 2014 opgericht door ontwerpers Thomas en Jana met als doel functionele, betaalbare producten te creëren, geïnspireerd door alledaagse uitdagingen.
Deze DDW toont House of Thol met trots de groeiende collectie onderzoeksgerichte producten voor een groen dagelijks leven.

Bewust ontwerpen voor een groene toekomst

Ontwerpers maken graag nieuwe dingen. Maar in een wereld die al overspoeld wordt door spullen, zou het goed zijn om kritisch te kijken naar de producten die we toevoegen.
De producten van House of Thol zijn ontworpen om uit te nodigen tot een duurzame gedragsverandering. Om een dagelijks leven te creëren dat in connectie is met de natuur en waar beschikbare grondstoffen zuinig en bewust gebruikt worden.
Sinds dit jaar worden alle House of Thol-producten 100% in de EU gemaakt van authentieke materialen die hun natuurlijke kenmerken laten zien en mooi ouder worden.
Materialen zijn bij voorkeur gerecycled of recyclebaar, de producten zijn reparabel en/of losse onderdelen zijn te vervangen, en er wordt geen gebruik gemaakt van plastics, ook niet in de verpakkingen.

Van onderzoek naar ontwerp

Nieuwe ontwerpen van House of Thol beginnen vaak met een praktische uitdaging die de ontwerpers zelf in hun dagelijks leven tegenkomen. Dit leidt tot een breed onderzoek naar de oorzaken van het probleem, waarbij het vanuit verschillende perspectieven wordt bekeken—praktisch, technisch en biologisch, maar ook historisch, sociologisch en antropologisch.
Deze Dutch Design Week laten de ontwerpers niet alleen de ontwikkelde producten zien, maar presenteren ook een online portaal dat het uitgebreide onderzoek achter elk concept belicht.

Future Furniture

Naast hun Easy Green Living-collectie ontwikkelt House of Thol de Future Furniture-lijn, met circulaire en repareerbare meubels en verlichting.
Bij Piet Hein Eek zullen ze hun ReCovered Cabinets presenteren, gemaakt van afgedankte metalen archiefkasten. Deze kasten kunnen ter plekke worden omgebouwd, wat aanzienlijk bespaart op logistieke kosten en transport.

Play video

Over House of Thol

Bij House of Thol is het onze missie om bij te dragen aan een verschuiving naar duurzaam leven, waarbij milieuvriendelijke en besparende keuzes toegankelijk, betaalbaar en onderdeel zijn van het dagelijks leven.

Wij streven naar creëren van ontwerpen die mensen overal in staat stellen bewust en in verbinding met de natuur te leven.

Ons doel is om een verschil te maken met betaalbare, probleemoplossende producten die door iedereen gebruikt kunnen worden.

ReCovered Cabinet - circular sturdy cabinet — © design: House of Thol / photo: Masha Bakker

Patera Magna - food saving fruit & vegetable bowl — © design: House of Thol / photo: Masha Bakker

Flower Constellations - flower saving disks — © design: House of Thol / photo: Masha Bakker

Helios - propagation disk — © design: House of Thol / photo: Masha Bakker