Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Embassy of Safety

Embassy of Safety Expo DDW 2023 — © Max Kneefel

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen ’s nachts veilig over straat kan? Of hoe helpen we slachtoffers én daders herstellen na een delict? De Embassy of Safety werkt samen aan dit soort vraagstukken met organisaties in het veiligheidsdomein, ontwerpers én burgers.

Nieuwe veiligheid. Maak het eerlijk. Maak het samen.

Werken aan veiligheid is niet altijd makkelijk. In onze maatschappij zijn er veel verschillende mensen, belangen en ideëen. Sommige mensen worden minder gehoord dan anderen. De Embassy of Safety wil álle mensen waarom het gaat betrekken. Dit doen we eerlijk en transparant, zodat iedereen echt mee kan doen. Denk hierbij aan jongeren in detentie, mensen met een taalachterstand of professionals uit het veiligheidsdomein.

Ontwerpend werken is onze drijvende kracht. We zetten ontwerpers in om verschillende invalshoeken bijeen te brengen, nieuwe inzichten te creëren en de toekomst te verbeelden. Hoe willen we dat onze nieuwe veiligheid eruit ziet? Om dit uit te zoeken combineren we creativiteit en wetenschap, testen we ideeën en betrekken we mensen uit verschillende contexten. Hierbij werken we nauw samen met onze partners uit het veiligheidsdomein zodat we voortbouwen op hun expertise.

Een nieuwe veiligheid ontstaat niet zomaar. Die maken we eerlijk en samen, zodat iedereen zich veilig voelt in de maatschappij. Doe jij mee?

Over World Design Embassies

World Design Embassies zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. In open coalities werken we met partners en ontwerpers aan de toekomst.
Partners