Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Embassy of Mobility

DDW23 - Embassy of Mobility — © Max Kneefel

Eindhoven groeit snel en moet tegelijkertijd duurzaam en aantrekkelijk blijven. Dit vraagt om slim gebruik van ruimte, meer groen en een kleinere ecologische voetafdruk. Tegelijkertijd neemt de vraag naar mobiliteit toe.

Mobiliteit in Eindhoven

De mobiliteitstransitie richt zich op minder reizen tijdens de spits en meer gebruik van duurzame vervoermiddelen zoals openbaar vervoer, fietsen en deelvervoer. Het veranderen van reisgedrag is echter moeilijk. We kunnen dit aanpakken door aan vier knoppen te draaien: hardware (infrastructuur), software (digitale hulpmiddelen), mindware (gedragsverandering) en organisation ware (anders organiseren van de vraag naar mobiliteit). Studenten hebben al concepten ontwikkeld voor projecten zoals Knoop XL en HOV om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken.

De vraag is: hoe kunnen we de maatschappij anders inrichten zodat de vraag naar mobiliteit beter aansluit op de beschikbare middelen? Dit is nodig om Eindhoven duurzaam, aantrekkelijk en bereikbaar te houden voor iedereen.

Over World Design Embassies

World Design Embassies zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. In open coalities werken we met partners en ontwerpers aan de toekomst.
Partners
Strijp-S area, Ketelhuisplein, Ketelhuisplein , Map No. B4
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig