Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Maakruimte voor MooiNL

BOSK — © Floris Leeuwenberg

Nederland staat voor grote ruimtelijke opgaven, denk aan wonen, water, landbouw, mobiliteit, maar ook inclusiviteit en gezondheid. Opgaven die vragen om grote veranderingen. Hoe ziet Nederland er in de toekomst uit en hoe maken we dat toekomstbeeld realiteit?

Maakruimte voor Mooi NL

Binnen het lerend netwerk Maakruimte voor MooiNL bundelen publieke opdrachtgevers, ontwerpers en wetenschappers hun krachten om samen en vanuit verschillende perspectieven de transformatieve kracht van ontwerp te verkennen en hierover te leren.
Hoewel steeds meer betrokkenen geloven in de kracht van ontwerp om tot een geïntegreerde aanpak voor ruimtelijke opgaven te komen, wordt deze kracht nog onvoldoende benut. Dit lerend netwerk maakt zich sterk voor een beter begrip van de inzet van verbeeldingskracht en creativiteit bij complexe ruimtelijke vraagstukken.

In drie verschillende kernteams verkenden zij concrete ruimtelijke vraagstukken en ontwikkelden samen nieuwe methoden voor ontwerp gedreven interventies met als doel van en met elkaar te leren over nieuwe manieren van samenwerken in complexe maatschappelijke vraagstukken.

Over World Design Embassies

World Design Embassies zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. In open coalities werken we met partners en ontwerpers aan de toekomst.
Partners