Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Dynamic Light for Wellbeing

Lichtobjecten die gezondheid en welzijn bevorderen

Breathing Light — © Ronald Smits

Met Dynamic Light for Wellbeing lanceren wij onze eerste collectie lichtobjecten. Elke lichtinstallatie spreekt de zintuigen aan en bevordert gezondheid en welzijn.
De collectie is ontwikkeld om onder andere te worden toegepast in (semi)openbare ruimtes zoals scholen en ziekenhuizen.

Te zien

Dynamic Light for Wellbeing is een overzicht van drie van onze nieuwste producten en installaties. Allemaal werken ze met licht als materiaal en zijn ze gebaseerd op onderzoek in de (omgevings)psychologie. Kom en ervaar een spel met reflecties, schaduwen en gekleurd licht, en zie hoe het welzijn verbetert.

We tonen het verder ontwikkelde Breathing Light, een lichtobject dat bewegende lichtvlekken introduceert die het zachte ritme van de ademhaling nabootsen, met als doel je te stimuleren om mee te ademen en je stressniveau te verlagen.
Daarnaast tonen we twee nieuwe lichtinstallaties die zijn ontwikkeld voor de afdeling Oncologie van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg, in nauwe samenwerking met Spaces for Wellbeing (bestaande uit A+N studio, curator Justine Kontou en omgevingspsycholoog Renske Bongers).
Het spel met reflectie, schaduwen en kleuren creëert een gevoel van saamhorigheid en zintuiglijke afleiding tijdens behandelingen. Beide lichtobjecten beogen bij te dragen aan het welzijn van zowel medewerkers als patiënten.

Over A+N Studio (Alissa+Nienke)

A+N Studio creëert zintuigelijke wanden en innovatieve installaties sinds 2014.

Welzijn is een groeiende zorg in de samenleving, en A+N’s doel is om interieurproducten te ontwerpen die de zintuigen aanspreken en de individuele gezondheid en welzijn verbeteren.
Geïnspireerd door de natuur en door ambachten met toonaangevende technologieën te combineren, ontwerpen ze innovatieve materialen, objecten en installaties voor de interieurarchitectuur, die nieuwsgierigheid en interactie opwekken.

Breathing Light — © A+N studio

Glass research — © A+N studio