Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Embassy of Circular & Biobased Building

Building as a Landscape

Ons nieuwe programma: Building as a Landscape, waarin natuur, bouw en infrastructuur samenkomen om regeneratieve stedelijke landschappen te creëren. De vraag die we onderzoeken is: Hoe kunnen we gebouwen en infrawerken verbinden met natuur om zo een regeneratief stedelijk landschap te ontwikkelen?

Building as a landscape

Samen met startups, ecologische experts en bouwbedrijven zijn we op zoek naar nieuwe inzichten, materialen en bouwsystemen om de leefbaarheid voor mens, dier en natuur in de bebouwde omgeving te waarborgen. Voor nu en in de toekomst. Water, de bron van al het leven, speelt hierbij een centrale rol.

Programmaonderdelen

Het programma bestaat uit 3 onderdelen:

1. Doorlopend Onderzoek
We voeren continu onderzoek uit naar de mogelijkheden van regeneratief bouwen, nu en in de nabije toekomst. Dit onderzoek delen we via publicaties, lezingen en video's, waarmee we waardevolle inzichten bieden aan iedereen die geïnteresseerd is in het bouwen van een duurzamere wereld.

2. Verbeelding van een regeneratief stedelijk landschap
Een kernonderdeel van het programma is een groeiende expositie, met een maquetteinstallatie die de synergie tussen natuur, bouw en infrastructuur illustreert. Rondom deze maquette tonen we mock-ups van regeneratieve bouwsystemen—zowel op schaal als op ware grootte—die professionals en het brede publiek inspireren. De eerste versie van deze expositie is te zien tijdens DDW24 en zal blijven groeien terwijl de expositie rondreist en verder wordt uitgebreid.

3. Praktische toepassing van regeneratieve systemen
Ten slotte streven we naar het realiseren en toepassen van regeneratieve bouwsystemen in de praktijk. Hiervoor verbinden we innovators, ecologen en bouwpartijen rond concrete casussen. We creëren openbare experimenteer plekken waar de ontwikkelde systemen getest kunnen worden.

Dutch Design Week 24

In de expositie van de Embassy Circular & Biobased Building tijdens DDW24 tonen we de eerste resultaten van ons programma. Hierin zie je een met aarde 3D-geprinte maquette van een paviljoen en een publicatie met meer dan twintig bestaande regeneratieve bouwsystemen uit de bouw en infra. We vertellen over de ambities van vele partners en tonen mock-ups van enkele nieuwe ecologische bouwsystemen ontwikkeld door Terrestrial, Urban Reef, Omlab, Studio Tjeerd Veenhoven en BESE. We nodigen je graag uit op onze zoektocht naar nieuwe perspectieven voor een regeneratieve stad & infra.

Embassy Circular & Biobased Building
Bedrijven, creatieven, beleidsmensen en kennispartners uit de wereld van bouw, infra, natuur, water en landbouw werken onder leiding van Biobased Creations, aan nieuwe perspectieven voor een regeneratieve stad en infra. Met verhalen en verbeelding nemen we experts en geïnteresseerden mee in de resultaten. Na The Growing Pavilion, The Exploded View in 2020 en Possible Landscapes presenteren we de komende jaren het werk van de Embassy via het programma Building as a landscape.

Over World Design Embassies

World Design Embassies zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. In open coalities werken we met partners en ontwerpers aan de toekomst.
Partners
Strijp-S area, Ketelhuisplein, Ketelhuisplein , Map No. B4
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig