Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Symbiotic Design Academy

Design, Duurzaamheid en Gemeenschap

Cursussen + Workshops + Masterclasses + Podcast + Downloads + Bronnen + Coaching + Netwerken ...

Symbiotic Design Framework — © Symbiotic Design Academy

De Symbiotic Design Academy (SDA) is een community rondom Design & Sustainability die gespecialiseerd is in het creëren van online cursussen. Wij helpen ontwerpers om van conventionele praktijken over te stappen op duurzame en symbiotische praktijken, waardoor hun impact op het milieu afneemt.

Wat is de Academie?

De Symbiotic Design Academy is een vooruitstrevende school die streeft naar het veranderen van de manier waarop ontwerpers hun werk benaderen door symbiotische ontwerpprincipes te promoten. Door middel van een grondig curriculum en praktische leermogelijkheden bereidt de Academy designprofessionals voor om milieuvriendelijk te worden.

De Academy fungeert als een uitgebreide opslagplaats van bronnen en biedt ontwerpers en duurzaamheidsprofessionals toegang tot evenementen, boekenaanbevelingen, workshops, gratis cursussen en talloze andere empowermentmogelijkheden.

Wat doet de Academie?

De Symbiotic Design Academy is gespecialiseerd in het aanbieden van geavanceerde online cursussen in duurzaam ontwerp. Deze cursussen zijn bedoeld voor ontwerpers en professionals uit diverse vakgebieden wereldwijd. Wat SDA onderscheidt, is de unieke onderwijsaanpak, ontwikkeld door Dr. Gonzalo Raineri, een ervaren persoon op het gebied van duurzaam ontwerp. De methodologie, bekend als het Symbiotic Design Framework, is het hoogtepunt van zes jaar intensief onderzoek op het snijvlak van ontwerp, biologie en duurzaamheid.

De kern van de lessen van de Symbiotic Design Academy is het begrip dat ontwerp een co-creatief en zelf-organiserend proces is, waarbij samenwerking, communicatie en feedback tussen verschillende belanghebbenden betrokken zijn. Het raamwerk van de Academy is gebaseerd op een holistische benadering die rekening houdt met de wisselwerking tussen menselijke, temporele, opkomende, observationele, operationele, associatieve, tastbare en uitkomstcomponenten. Deze interdisciplinaire benadering stelt ontwerpers in staat om beter geïnformeerde en milieuvriendelijke beslissingen te nemen, wat uiteindelijk leidt tot positieve effecten op onze planeet.

Waar kan ik het zien tijdens de DDW en daarna?

De Academie geeft twee gratis workshops op dinsdag 22 en donderdag 24 oktober om 11:00 uur. Ze vinden plaats op het open space-gebied van Manifestations op VEEM #8.

Zorg ervoor dat u zich aanmeldt voor een plek op onze webpagina, er zijn slechts 20 deelnemers beschikbaar per workshop. http://www.SymbioticDesignAcademy.com

Over Symbiotic Design Academy

Je leert en deelt systemisch kritisch denken en dynamische probleemoplossende vaardigheden om echt duurzame ontwerpresultaten te creëren.

Symbiotic Design Web — © Symbiotic Design Academy

Symbiotic Design Courses — © Symbiotic Design Academy

Symbiotic Design Testimonials — © Symbiotic Design Academy

Symbiotic Design Lates News — © Symbiotic Design Academy

Partners