Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

ARTISTS IN RESIDENCE 2024

Schoenenkwartier Waalwijk

HET SCHOENENKWARTIER presenteert 4 projecten van 5 designers met werk geïnspireerd door de mogelijkheden van het Schoenenlab en de museum collectie.

Het Artist in Residence Programma

Het Artist in Residence Programma versterkt onze rol als broedplaats. Gedurende drie maanden krijgt een maker accommodatie en werkruimte om er te werken aan een zelf geformuleerd project. We scouten actief naar afgestudeerde (inter)nationale toptalenten die aan het begin van een veelbelovende carrière staan. Deze talenten werken samen met professionals in het Schoenenlab en laten zich inspireren door het Schoenenkenniscentrum en de museumcollectie. Per jaar zijn er vier beschikbare plekken. We presenteren jaarlijks het onderzoek en werk van de Artists in Residence tijdens ‘Podium Schoenenlab editie 202X’ in het Atrium van het Schoenenkwartier en op de Dutch Design Week.

Het SchoenenLab

Het Schoenenlab is een plek waar op traditionele èn op innovatieve wijze gewerkt wordt. Er is een scala aan voorzieningen: naast de gebruikelijke ambachtelijke schoenmaakmachines, wordt er gewerkt met 3D-scanners, 3D printers en vacuumvorm-technieken. In samenwerking met onze professionals wijden ontwerpers zich aan onderzoek en het maken van prototypes. Het Schoenenlab organiseert ook workshops en lesprogramma’s voor scholen, we werken met o.a. de Koninklijke Academie Den Haag en de Design Academy Eindhoven.

Play video

Over SCHOENENKWARTIER

Het Schoenenkwartier is het schoenen- en leer museum, innovatief kenniscentrum in een architectuurprijs winnend gebouw in het centrum van Waalwijk, dé bakermat van de Nederlandse leer- en schoenen industrie. Als podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium nemen we een eigenzinnige en bijzondere positie in het culturele landschap in.
We verbinden en vernieuwen inhoudelijk het ambacht van de (orthopedisch) schoenmaker aan de mode, design en industriële product ontwerper.

Schoenenkwartier Waalwijk

Schoenenkwartier Waalwijk

Schoenenkwartier Waalwijk