Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Speculative Food Design Workshop

Unieke kans voor creatieve professionals, R&D-teams en ontwerpers die graag innovatieve vaardigheden willen ontwikkelen tijdens Dutch Design Week 2024

Deze praktijkgerichte workshop is ontworpen om te laten zien hoe speculatief design kan dienen als een krachtig en plezierig hulpmiddel voor innovatie, toepasbaar op zowel conceptuele projecten als industriële oplossingen. DDW is niet alleen een plek om inspiratie maar ook een tijd en plaats om lere

Wat gaan we doen?

Neem deel aan de Speculative Food Design Workshop om te leren hoe je speculatief design-denken kunt gebruiken voor je eigen uitdagingen en ideeën. Deze workshop laat zien dat de echte uitdaging niet het materiaal of het idee zelf is, maar hoe je het benadert. Onder leiding van Laila Snevele, die gelooft dat innovatie een vaardigheid is die iedereen kan leren, maak je je eerste prototype in slechts 3 uur. Breng dit transformatieve ontwerpinstrument terug naar je bedrijf en geef je team frisse, innovatieve energie in hun creatieve proces!

Tijdens de workshop duiken we in het concept van speculatief design en begrijpen we het potentieel om baanbrekende toekomstige oplossingen te inspireren die anders moeilijk te bedenken zouden zijn. Om deze verkenning te vergemakkelijken, richten we ons op de prei, een bescheiden maar veelzijdige groente, en gebruiken we de eigenschappen ervan om onze creatieve processen te inspireren en te sturen.

Leren door te doen!

We zullen ons bezighouden met materiaalexploratie, waarbij we de unieke eigenschappen van prei onderzoeken en toepassen op verschillende thema's. Deze praktijkgerichte activiteit zal de verbeelding prikkelen en ons leiden tot het speculeren over toekomstige scenario's geïnspireerd door deze alledaagse groente.

Van experiment naar eerste prototype in 3 uur!

In de laatste fase zullen we gezamenlijk een nieuw project bedenken, waarbij we onze inzichten en creativiteit combineren om innovatieve modellen te ontwikkelen. Deze eerste idee-prototypes zullen worden gepresenteerd in een groepssessie, waarbij een omgeving van wederzijds leren en ideeënuitwisseling wordt bevorderd.

Om onze presentaties te verrijken en een zintuiglijke dimensie toe te voegen, zullen we storytelling met voedsel integreren. Met behulp van preiafval van onze monsters zullen we samen een soep bereiden, die niet alleen deel zal uitmaken van onze eindpresentatie, maar ons ook in staat zal stellen onze ideeën te proeven, waardoor een multisensorische ervaring ontstaat.

Vind tickets en volledige informatie via de Eventbrite-link.

Over SENSOVERSE

"SENSOVERSE is een sensorisch onderzoeks- en ontwerpatelier, geleid door sensorisch voedseldesigner Laila Snevele. Toekomstspeculatie is een van de belangrijkste ontwerptools die bij SENSOVERSE worden gebruikt. Deze benadering stelt ons in staat om voorop te blijven lopen op huidige trends en extremer te denken om de nieuwste creatieve oplossingen voor de voedselindustrie te leveren."