Zoeken

Sluit zoeken
Visitor play the game — © Lingxi Zhang

"Beings" is een videospel dat mensgerichte perspectieven uitdaagt door spelers onder te dompelen in speculatieve narratieven, zodat ze het leven vanuit niet-menselijke perspectieven ervaren. Het spel bevordert empathie, verwondering en reflectie op antropocentrisch denken via belichaamde interactie.

Het verhaal van het spel: Het Mysterie van Wu-Vo

'Wezens' speelt zich af op de fictieve planeet Wu-Vo, een zorgvuldig ontworpen kunstmatige planeet die is gecreëerd als een tweede habitat voor de mensheid. Wu-Vo bootst de diverse ecosystemen van de aarde na en herleeft zelfs uitgestorven soorten, maar de planeet werd verlaten na een reeks mysterieuze verdwijningen onder degenen die eraan werkten. Er ontstond een hypothese dat degenen die verdwenen, mogelijk zijn getransformeerd in nieuwe levensvormen op Wu-Vo. Ondanks het mysterie heeft niemand het aangedurfd om te komen—totdat ‘jij’, de speler, besluit de waarheid te achterhalen.

In 'Wezens' verkennen spelers Wu-Vo, een planeet die ecologisch lijkt op de aarde, maar toch uniek en vreemd is. De kernmechaniek van het spel omvat onverwachte transformaties, waarbij spelers op willekeurige momenten van soort veranderen. Deze veranderingen zijn niet alleen cosmetisch; ze vereisen dat spelers zich aanpassen aan nieuwe vaardigheden en perspectieven die bij elk wezen horen.

Gameplay Mechanieken en Onderdompeling

Naarmate spelers taken voltooien, verzamelen ze fragmenten van herinneringen die verband houden met Wu-Vo's verloren bewoners, waardoor ze geleidelijk de geheimen van de planeet onthullen. De lichaamstracking-functie van het spel versterkt deze ervaring, doordat spelers hun fysieke bewegingen kunnen gebruiken om de personages te besturen, wat de transformaties nog meeslepender en boeiender maakt.

'Wezens' is een speculatief verhaal dat spelers uitdaagt om hun relatie met niet-menselijk leven opnieuw te overdenken. Door de wereld te navigeren vanuit het perspectief van verschillende soorten, ontmantelt het spel de mensgerichte wereldvisie en bevordert het empathie voor alle levensvormen. De onvoorspelbare transformaties en rijke verhaallijn creëren een unieke, tot nadenken stemmende ervaring die aanzet tot reflectie op de onderlinge verbondenheid van alle wezens.

Uiteindelijk is 'Wezens' niet zomaar een spel, maar een commentaar op de beperkingen van menselijke perceptie. Het nodigt spelers uit om voorbij hun eigen ervaringen te stappen en de wereld op een diepgaande, andere manier te benaderen, waardoor het een krachtig hulpmiddel is om antropocentrisch denken uit te dagen.

Play video

Over Lingxi Zhang, Xiao Zhang, Sravan Kairamkonda

Visitor play the game — © Lingxi Zhang

Game cover image — © Lingxi Zhang

In game screenshot — © Lingxi Zhang

Game Memory Board Design — © Xiao Zhang