Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

In Harmonie met AI Technologie

Feministische UX van AI, hoe zouden onze interacties met algoritmische systemen eruit kunnen zien als ze waren ontworpen vanuit feministische waarden

[Feminist UX of AI] — © www.nadiapiet.com

We beschouwen de manieren waarop wij, als gebruikers, worden uitgenodigd of beperkt in de interactie met AI-systemen die onze dagelijkse realiteit vormgeven via de UX/UI vaak als vanzelfsprekend.
In deze workshop hanteren we een proactieve, kritische en speelse benadering om algoritmische interactie

Ontwerp Gezamenlijk Vormgeven

Via participatieve workshops hebben we samen meer dan twintig speculatieve wireframes (provotypes) gecreëerd om als katalysator te dienen voor kritische reflectie en dialoog, terwijl we tegelijkertijd een pluralistische benadering en collectieve keuzevrijheid bevorderen bij het vormgeven van het ontwerp van AI-systemen.

Over Nederlandse AI Coalitie/ Dutch AI Coalition

Over NL AIC

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt een sterke bepalende factor voor onze toekomstige welvaart en welzijn. Als systeemtechnologie zal AI een grote impact hebben op alle bedrijfssectoren, ons privéleven en de samenleving als geheel. De zorgvuldigheid waarmee we nu handelen, bepaalt de controle over onze toekomst, met aanzienlijke gevolgen binnen tien jaar. Daar zetten wij ons voor in samen met het ecosysteem.
Partners