Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Something transcending

Gemaakt van beschadigde en afgedankte voorwerpen, getransformeerd door een complex proces waarin tijd, zorg en intentie samensmelten.

In een wereld die wordt aangestuurd door consumptie en snelle omzet, verdwijnt het weggegooide vaak in de vergetelheid, opzij geschoven door het nieuwe. 'Something transcending' nodigt je uit om stil te staan ​​en te reflecteren op de schoonheid die ontstaat wanneer het vergeten nieuw leven krijgt.

Sporen van hun vorige levens

Elk stuk in deze collectie is gemaakt van beschadigde en afgedankte objecten, getransformeerd door een complex proces dat tijd, zorg en intentie samensmelt. Terwijl deze materialen hun metamorfose ondergaan, dragen ze sporen van hun vorige levens met zich mee, verweven met een nieuw doel en betekenis.

Elk object onthult zijn verborgen potentieel

De handeling van het creëren van deze werken is een meditatieve reis, waarbij de repetitieve bewegingen van het assembleren en hervormen een dialoog worden tussen de kunstenaar en de materialen. Het is een proces van ontdekking, geduld en stille contemplatie, waarbij de tijd vertraagt ​​en elk object zijn verborgen potentieel onthult. Resulterend in transcendentie voor zowel het object als zijn maker.

Via deze stukken worden we eraan herinnerd dat wat vaak als kapot of waardeloos wordt gezien, herboren kan worden, met daarin een diepere betekenis. Ze bieden een ruimte om de waarde van transformatie en de stille kracht van de meditatieve staat waarin deze werken worden gecreëerd, te waarderen.

Over Ivi van Keulen

In het universum van Ivi van Keulen staat de mens centraal. In haar figuratieve werk en performances komen verstilling, emotie en boodschap samen. Tot op de dag van vandaag blijft ze het veld tussen kunst en design verkennen door haar out of the box denken en onverwachte samenwerkingen.
Partners