Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Take Part

Design voor verbinding. Laat je stem horen en draag bij aan een gezamenlijk kunstwerk.

Take Part — © De Ambachtelijke Ontwerpers

Door ontwerp en zorg te verbinden, zet dit project in op sociale en lokale productie. Op Dutch Design Week creëren we samen met bezoekers een interactief kunstwerk dat de impact van lokaal en inclusief produceren benadrukt.

Take Part!

Tijdens de Dutch Design Week presenteert Atelier Iris Nijenhuis een project over maatschappelijk draagvlak voor lokale en sociale productie. Bezoekers van de Kazerne kunnen actief deelnemen aan een interactief kunstwerk, bestaande uit 2500 modulaire onderdelen, waarbij elke kleur een stelling vertegenwoordigt. Deze visuele statistiek benadrukt de impact van zinvol werk, lokale productie en stimuleert discussie over de waarde van sociaal geproduceerde producten.
Het project verenigt design en sociaal engagement door samenwerking met zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierin speelt de handwerktechniek van Iris Nijenhuis een centrale rol. Door workshops te geven en het delen van haar techniek onderzocht ze hoe haar collectie lokaal en sociaal kan worden geproduceerd met de dagbesteding. Hier groeide ook de wens om een nieuw product te ontwerpen, volledig afgestemd op de aanwezige ‘tools en talenten’. De eerste stap hiervoor was het ontwikkelen van een nieuw modulair puzzelstuk, deze zal ze tijdens DDW bij KEVN presenteren.

Over Atelier Iris Nijenhuis

Iris Nijenhuis is een in Amsterdam gevestigde mode- en productontwerper
met een passie voor experimentele vormen en structuren. Ambachtelijk
vakmanschap en innovatieve technieken gaan hand in hand in haar werk,
Waaronder opvallende textiele wearables en diverse interieurobjecten zoals wandpanelen, bekleedde lampen, vazen en bloemen.
Ze onderzoekt de potentie van textiel en probeert er een constructieve
waarde aan te geven, zonder gebruik van naaimachine, naaiwerk of lijm.
Partners